Жодне звернення громадян не залишається поза увагою

Днями до місцевої міліції зателефонувала редактор однієї з місцевих газет та стурбовано повідомила, що до неї прийшов обурений діями працівників міліції громадянин і заявив, що минулого дня в його неповнолітнього сина вкрали велосипед, а міліціонери, які приїхали на місце події, не зафіксували цей злочин, сказавши малому, що батько купить ще один велосипед.

Наскільки вичерпне уявлення про роботу міліції має цей громадянин? Мабуть, ніякого. Можливо, під враженням від інформації про «міліціонерів-негідників», яка останнім часом переповнює всі мас-медіа, він таким чином перевіряв, чи справді все так погано.

От ми і вирішили повідомити також через засоби масової інформації, що міліція працює, як і належить, в рамках закону та покладених на неї завдань. Всі заяви та повідомлення не залишаються поза увагою і реєструються в журналі єдиного обліку. В наведеному вище випадку теж все було зафіксовано згідно закону саме в той день і саме в той час.

Що поробиш – проти нинішньої міліції точиться запекла інформаційна війна – і це, на мою думку, найкраще свідчить про те, що дії тих, хто нині стоїть біля керма міліції, відчутно зачепили чиїсь надто вже «шкурні» інтереси, змусили відчути себе в яскравому світлі Закону вкрай незатишно. Так, в міліції зараз вистачає проблем, як і в будь-якого правоохоронного відомства практично будь-якої країни світу. Однак нинішнє керівництво української міліції не лише визнає ці проблеми і відверто говорить про них із суспільством, а й шукає шляхи їх вирішення, проводить реформи. Саме це, мабуть, декого і не влаштовує.

З метою прийняття більш активної участі громадськості у підтриманні правопорядку на Новомосковщині нагадуємо, що в міському відділі міліції працює «телефон довіри» 38-04-85, телефони чергової частини залишаються незмінними: 102, 7-31-66, 38-00-67, дільничними інспекторами міліції на всіх адміністративних дільницях здійснюється прийом громадян щовівторка з 9.00 до 11.00, щочетверга з 18.00 до 21.00, щосуботи з 10.00 до 13.00. Дільничним інспекторам міліції завжди належала провідна роль в охороні громадського порядку й безпеки, у профілактиці правопорушень. Ця роль є дуже важливою й нині. Шануючи чи ні стражів спокою й порядку, пам’ятаймо, що саме від них залежить стан безпеки в кожному населеному пункті.

Більш детальну інформацію про свого дільничного інспектора ви маєте можливість дізнатися на офіційному сайті Новомосковської міської ради novomoskovsk-rada@gov.ua або за телефоном сектору дільничних інспекторів міліції 7-31-82.

О. Зіньковська, капітан міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By