За самовільну порубку лісових насаджень передбачена кримінальна відповідальність

На початку лютого цього року до місцевої міліції звернулися небайдужі громадяни з повідомленням про те, що невстановлені особи здійснюють незаконну порубку дерев в лісосмузі на території Знаменівської сільської ради.

Негайно відреагувавши на повідомлення про злочин, новомосковськими працівниками сектору боротьби з економічними злочинами було задокументовано цей факт та в подальшому виявлено ще один – аналогічний, за якими було встановлено чотири особи, що організували та здійснювали порубку лісових насаджень в Новомосковському районі. Зловмисники після себе залишили лише пеньки та гілки. Саме таку картину правоохоронці побачили на місці скоєння правопорушення.

Своїми діями зловмисники нанесли державі збитків на 62 000 гривень. Однак ту шкоду, яку було заподіяно правопорушниками, природі доведеться довго відновлювати.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ст.246 КК України (незаконна порубка лісу). Санкція статті передбачає штраф або позбавлення волі на строк до 3-х років з конфіскацією незаконно добутого.

Досудове розслідування триває, а новомосковські правоохоронці будуть і надалі проводити рейди з виявлення таких порушників.

Тетяна Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By