Ще одна буденна перемога

05 лютого о 21.50 до Новомосковського відділу поліції звернувся 16-річний мешканець м.Новомосковськ, який повідомив, що поблизу магазина «Алло» по вул.Радянській невідомий чоловік із застосуванням фізичної сили відкрито заволодів його мобільним телефоном, після чого зник у невідомому напрямку.

На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, працівники карного розшуку. Зі слів потерпілого були встановлені прикмети нападника. Правоохоронці спрямували всі наявні сили та засоби на встановлення та затримання злочинця, що дало позитивний результат. Одна година знадобилася досвідченим працівникам карного розшуку та патрульної служби новомосковської поліції для встановлення та затримання підозрюваного у скоєнні пограбування. Ним виявився 26-річний раніше судимий за аналогічні злочини місцевий мешканець, який, до речі, знаходився під адміністративним наглядом.

Слідчим відділом новомосковської поліції за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб), вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 6-ти років.

Нагадуємо, що громадяни повинні й самі дотримуватися елементарних правил безпеки, які унеможливлять скоєння проти них протиправних діянь. Якщо ви допізна засиділися у гостях чи розважальному закладі, замовте собі таксі або потурбуйтеся аби вас хтось зустрів. Йдучи ввечері вулицею, намагайтеся рухатися її освітленою частиною, не хизуйтеся своїм дорогим мобільним телефоном чи золотими прикрасами. Якщо ж така біда сталася з кимось із вас, то, негаючи часу, зателефонуйте за номером 102 або 7-31-66 (телефон чергової частини новомосковської поліції) та повідомте про прикмети грабіжників та напрямок, у якому вони втекли. Запізнілий дзвінок значно знижує шанси затримати злочинців та повернути ваші речі.

Т.М. Попова, Новомосковський відділ поліції

Можливо, Вам буде цікаво

By