З нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану відбувся мітинг-реквієм

З нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану у Новомосковську біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг-реквієм. Участь у ньому взяли учасники бойових дій, члени їх родин, представники влади та громадськість міста.

Перед присутніми виступили міський голова Сергій Мороз, в. о. голови ветеранської міської організації воїнів-інтернаціоналістів Володимир Коваленко та командир 194-го понтонно-мостового загону Микола Савчук.

Під час мітингу поіменно згадали сімнадцятьох новомосковських вояків-інтернаціоналістів, що загинули в різних гарячих точках світу, у тому числі і в Афганістані. Серед них: ст. лейтенант Євген Аністратенко, ст. прапорщик Микола Ведмідь, прапорщик Володимир Малюк, мол. сержанти Геннадій Шаповалов та Сергій Шульга, єфрейтор Віктор Петровський, рядові Станіслав Юрченко, Ігор Малютін, Микола Хомяков, Олег Свита, Сергій Колихаєв, Олег Овчаренко, Олександр Харченко. Четверо наших земляків поклали свої життя за мирне небо над Югославією та у Чечні: ст. лейтенанти Сергій Топіха та Сергій Божко, капітан Ігор Якуненко та рядовий В’ячеслав Гаврюшин.

Пам’ять про них вшанували почесним салютом і хвилиною мовчання. Після мітингу відбулося традиційне покладання квітів.

Андрій Александрович

Можливо, Вам буде цікаво

By