Золота нитка слов’янської писемності

З року в рік 24 травня у пору різнобарв’я квітів та переливу сонячних променів приходить світле свято – День слов’янської писемності й культури, коли вшановують святих рівноапостольних, першовчителів Кирила і Мефодія, які заклали основу слов’янської писемності.

Сьогодні імена святих Кирила і Мефодія відомі й шановані в усьому християнському світі. Заслуги цих великих слов’янських просвітителів в історії культури важко переоцінити. 1150 років тому брати принесли на землю слов’ян світло писемності та знань, адже вони справедливо вважали, що писемність є найважливішою складовою частиною культури будь-якого народу.

Золота нитка слов’янського братства з’єднала багато країн. Згадують Кирила і Мефодія – братів славних, рівноапостольних – у Росії, Білорусії, Македонії, Польщі, Чехії та Словаччині. Шанують братів премудрих у Болгарії, Україні, Хорватії, Сербії. Нині нараховується 13 слов’янських національних літературних мов, якими розмовляють майже 300 млн. людей.

За Дорученням Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Д. Колєснікова «Про створення центрів слов’янської писемності й культури» та з нагоди Дня слов’янської писемності й культури у міській центральній бібліотеці 24 травня о 14 00 відбудеться відкриття Центру. Запрошуємо мешканців і гостей міста на урочисту церемонію.

Г.Драненко, провідний методист Новомосковської ЦБ

Можливо, Вам буде цікаво

By