ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАХОДИ „АВТОБУС – 2010”

Останнім часом склалася напружена обстановка з питання аварійності на пасажирському транспорті як в Дніпропетровській області, так і по всій території України.

Непоодинокі порушення вимог Правил дорожнього руху України з боку водіїв пасажирського транспорту, в частині перевищення швидкісних режимів, маневрування, зупинки та стоянки, проїзд перехрестя, перевезення стоячих пасажирів нерідко призводять до створення аварійних ситуацій та дорожньо – транспортних пригод з тяжкими наслідками.

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автобусів, які залучаються для перевезення людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку з 6 по 23 квітня 2010 року із залученням працівників медичних закладів, засобів масової інформації, представників органів місцевої влади і спеціалістів Головтрансінспекції на території України проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті „Автобус – 2010”.

Основні завдання заходів під час контролю на лінії та перевірок автогосподарств – виявлення та документування порушень перевізниками транспортного законодавства, правил перевезення людей, у т. ч. дітей, перевищення водіями встановлених обмежень швидкості, рух через залізничні переїзди, керування автобусами у стані сп’яніння та відсутність у дорожніх листах відміток про проходження щоденного контролю технічного стану та медичного огляду або їх фальсифікацію, недотримання вимог режиму праці і відпочинку водіїв, встановлення фактів укладення фіктивних угод на зберігання автобусів на визначеній території, перевірка фінансової діяльності авто перевізників.

При перевірці технічного стану автобусів працівниками ДАІ особлива увага буде приділятися наявності і справності запасних та аварійних виходів, їх укомплектованості засобами пожежогасіння та медичними аптечками, виявленню фактів незаконного переобладнання автобусів та встановленню додаткових місць для сидіння.

По всім виявленим грубим порушенням пасажирськими автоперевізниками буде надаватися інформація зацікавленим відомствам для реагування.

Можливо, Вам буде цікаво

By