Прекрасний світ «Роксолани»

Майже шість років у Центрі позашкільної роботи працює гурток східного танцю «Роксолана», який очолює Людмила Миколаївна Герман — творча, захоплена своєю справою людина.

Вона цікавиться не тільки східними танцями. Її умілі руки здатні створювати справжні шедеври із солоного тіста: відомих казкових і мультиплікаційних героїв, персонажів народної творчості. Цьому ремеслу вона навчає і своїх гуртківців, вихованців гуртка «Іграшкові сувеніри».

Але справжньою гордістю Людмили Миколаївни є створений нею декілька років тому колектив східного танцю «Роксолана», який сьогодні відомий не тільки у нашому місті, а й за його межами. Його вихованці — а їх сьогодні налічується понад 55 чоловік — є переможцями і призерами багатьох обласних конкурсів та фестивалів східного танцю. Так, на фестивалі «Феєрія-2010» відзначився Сергій Гальченко, який поповнив скарбницю нагород «Роксолани» не лише дипломом і медаллю за перше місце, а й кубком України. Переможцями фестивалю стали також Аліна Андрощук, Катерина Думіна, Марина Козека, Марія Ємельянова, Анна Жиленко, Катерина Сазонова, Олександра Пронь та Дар’я Маменчук. Високу майстерність показали і призери фестивалю — Анастасія Полтавець, Ангеліна Русанівська, Інна Микитась, Анастасія Пронько, Юна Чернявська, Ірина Ломацька.

Вихованці «Роксолани» здобули призові місця і на фестивалі східного танцю «Арабіка-2010», який проходив у м. Дніпропетровську у листопаді 2010-го року. З нагородами з фестивалю повернулися Марія Ємельянова, Катерина Думіна та Яна Новікова.

Шість медалей і два кубки привезли нещодавно вихованці Людмили Миколаївни з IX Всеукраїнського фестивалю східного танцю «Фараонік-2011», організацією якого займалася Дніпропетровська обласна організація виконавців східного танцю та Управління у справах молоді й спорту Дніпропетровської міської ради. Перше місце у фестивалі здобули Марія Ємельянова та Руслана Радчич, II місце посіли Софія Патрижна та Владислава Литвиненко, III місце — Ульвія Алієва. У фестивалі також відзначалися Владислава Попова, Олена Черкасова, Марина Козека, Єлизавета Безгінова.

Але головним екзаменом для колективу «Роксолана» є щорічне свято східного танцю, яке відбувається в Центрі позашкільної роботи, під час якого вихованці колективу звітують перед батьками. До нього гуртківці готуються з особливою ретельністю та відповідальністю, адже вихід на сцену — це завжди важлива подія.

А попереду на «Роксолану» чекають підготовка до нових виступів, відпрацювання нових хореографічних композицій та постійна робота над удосконаленням своєї майстерності.

Ось такий він — неповторний, таємничий та прекрасний світ Сходу, ім’я якому «Роксолана».

Можливо, Вам буде цікаво

By