У кожнiй хатi на вкраїнi – вареники варять нинi…

У Центральній дитячій бібліотеці з дітьми нашого класу (СЗШ № 18, 4-А кл.) часто проводяться різноманітні заходи. До них дуже ретельно готуються бібліотекарі молодшого відділу (Ніна Василівна Бондаренко та Людмила Семенівна Лісіцина), наш учитель Людмила Миколаївна Сікалова та діти. На цей раз усі учасники зібралися у читальному залі, щоб більше дізнатися про улюблену українську страву – вареники, популярність яких вже давно перетнула кордон.

Діти з великим задоволенням готували костюми діда (Артем Самофалов) і баби (Анна Слончук). У театралізованій формі, як на вечорницях, зібралися у «сільській хаті» наші артисти, щоб повеселитися. Співали, танцювали, слухали розповідь бібліотекаря про історію вареників, відгадували загадки, жартували, повторювали скоромовки, згадували різні прикмети. Мами (Світлана Костянтинівна Манойло, Тетяна Леонідівна Копил, бабуся Людмила Афанасіївна Костюкова) наварили стільки вареників із сиром, що вистачило на всіх. Навіть ті, хто вдома не хотів їх їсти, у бібліотеці смакували з гарним апетитом. Вистачило вареників і глядачам, якими були учні першого класу (учитель Вікторія Анатоліївна Кравцова).

Бібліотекарі познайомили дітей з книгами, в яких можна прочитати про народні традиції та більше дізнатися про особливості приготування інших українських страв.

Всі учасники свята вирішили частіше проводити подібні заходи у дитячій бібліотеці.

Можливо, Вам буде цікаво

By