Володар Гран-Прі конкурсу «Коронація слова»

Шановні читачі та поціновувачі української книги! Раді вам повідомити, що на поличках Центральної міської бібліотеки зручно розмістилися і жадають бути прочитаними нові книги видатного батька українського бестселера Василя Шкляра – романи «Ключ» і «Залишенець. Чорний ворон», останній, до речі, є лауреатом конкурсу «Книжка року- 2009».

Василь Шкляр – український письменник, чиї твори здобули найвищі та найпрестижніші літературні нагороди: володар Гран-прі конкурсу «Коронація слова», літературних премій «Золотий Бабай», «Золоте перо», «Спіраль століть». Має національну премію імені Тараса Шевченка.

Роман «Ключ» розповідає про журналіста Андрія Крайнього – справжнього ерудита, який вільно володіє словом, але з матеріальними цінностями якось не склалося. Доживши до віку Христа, не має даху над головою. Отже, не йому, безхатченку, гребувати теплим помешканням – хай навіть заповітний ключ простягнув йому дивакуватий незнайомець, а номер квартири навіює забобонний страх. Що ж це: манна небесна чи прикра помилка? Незабаром Крайньому знадобляться ще два ключі: до таємниці зникнення господаря квартири номер 13 і до серця фатальної жінки, до якого не так легко достукатися…

Як пише сам Василь Шкляр, характеризуючи свій роман, одні назвуть його детективом, інші розгледять у ньому твір еротичний, треті вважатимуть його містичним, окультним або навіть ритуальним. Усіх, хто шукатиме в цьому романі лише перше, друге і третє, автор просить його не читати. Але не дивлячись на такий заклик автора, працівники бібліотеки все ж таки закликають вас, читачів, познайомитися з цією роботою Василя Шкляра і разом з головним героєм роману віднайти розгадку «Ключа».

Інша праця автора представлена романом «Залишенець. Чорний ворон». У своєму творі Василь Шкляр висвітлив одну з найдраматичніших сторінок нашої історії – повстанську боротьбу українців проти окупаційної влади у 1920-х роках. Із глибини забуття виринає містична постать отамана Чорного ворона, що переміг смерть… Варто зазначити, що над цією книгою автор працював протягом 13 років (і справді-таки містична цифра для Василя Шкляра) і використав факти з різних документальних видань.

Источник: Ярослав Швець

Можливо, Вам буде цікаво

By