Людські чесноти мають осявати кожен день

День святої Трійці – П’ятидесятниця – припав цьогоріч на 23 червня, у розпал літа, коли температура зашкалювала за 30 градусів. Та це не зупинило вірян, і вони йшли цього дня до храмів, щоб долучитися до святого звичаю – послухати службу Божу та освятити квітучі гілочки, всіляку пахучу зелень.

У храмі по вулиці Комсомольській (настоятель – о. Микола Капралик) цього дня було особливо ошатно і святково – бо він носить ім’я святої Трійці – тож тут відзначалося храмове свято, яке передбачає багато гостей, святкову літургію та своєрідне підведення підсумків за рік.

Привітати новомосковців із зеленим святом прибув до храму керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ КП єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, який по закінченню служби Божої нагородив благодійників грамотами та орденами. З його вуст прозвучали слова щирої вдячності їм за допомогу у розбудові української церкви Київського патріархату та побажання Божого благословіння, міцного здоров’я, Божої благодаті та миру і злагоди кожній родині.

Незважаючи на надзвичайну спеку, на вулиці священиків зустрічала велика кількість прочан, котрі з нетерпінням чекали на освячення зелені.

І коли благодатні краплі свяченої води впали на присутніх, обличчя кожного осяяла усмішка. По завершенню традиційного обряду люди з букетами зелені поверталися до своїх осель, щоб за звичаєм прикрасити їх, та в доброму здоров’ї чекати наступного свята.

Під дією благодаті Божої, за святим писанням, людські душі розквітають плодами чеснот, і варто пам’ятати про це не лише у день Святої Трійці, а й кожного дня, щоб зробити цей світ добрішим.

Тамара Харківських

Можливо, Вам буде цікаво

By