Рок дарує свободу

Двадцять першого лютого у ДК ім. Кірова пройшов третій рок-фестиваль «Шок – 2010», у якому взяли участь найперспективніші рок-музиканти з нашого міста та Дніпропетровська. Дванадцять колективів впродовж кількох годин дарували публіці свою творчість і захоплюючий «драйв».

– Спільними зусиллями міського осередку комуністичної партії України та міськвиконкому ми змогли зібрати рок-таланти під одним дахом, – розповідає Аркадій Шипко, перший секретар міськкому, помічник народного депутата.

– Спонсором фестивалю стала також громадська організація «За чисте місто» Дмитро Глущенко. «Шок 2010» зібрав дуже цікаву молодь, обдарованих людей, яким хочеться побажати успіхів. Адже вони, безперечно, роблять хорошу справу. Для прикладу – сьогодні в залі знаходиться дитина з міського реабілітаційного центру. Хлопчик любить музику, задоволений перебуванням на цьому заході, для нього знайомство з роком – це нова грань життя. І в цьому є свій позитив.

Виступи кожного колективу супроводжувались активною підтримкою залу, одразу було зрозуміло – музиканти почувають себе однією великою родиною. Адже рок-музика – це не лише культурний феномен, а певний спосіб поведінки, особлива система життєвих цінностей, свого роду філософія. Рок дарує людині свободу від суспільних стереотипів, захист від зовнішнього світу. А це завжди актуально, особливо в сьогоднішні часи непевності.

Кожному з учасників фестивалю вручили компакт-диск, переможцям – грамоти і грошові винагороди. Гран-прі журі віддало новомосковським музикантам групи «SI-4» (О. Денисова, Д. Денисов, О. Закопайко), перше місце отримала група «House Of My Eterniti» з м. Дніпропетровська (О. Бочков, Р. Єкзархо, А. Леонов-Демент’єв, А. Турок, П. Степанов, С. Стребуль). Другими стали новомосковські «Крылья» (Д. Стеклов, М. Яшний, Р. Герасименко, Д. Маслій), третіми – дніпропетровська група «Дисторсия» (А. Коломієць, Д. Коломієць, О. Май, Д. Хоменко).

Аркадій Шипко відзначив, що в цьому році учасників фестивалю побільшало, а це свідчить про те, що така ініціатива припала до душі музикантам. Вітаючи переможців, Аркадій Юрійович запропонував їм створити власну громадську організацію для того, щоб музиканти мали змогу більш активно займатися творчістю на міському рівні. Адже до сьогодні творці року мають змогу репетирувати лише у власних квартирах, і, незважаючи на численні звернення, міська влада так і не підтримала талановитих музикантів. А їм потрібні не лише концертні виступи, а і можливість відпрацьовувати свою майстерність. Адже музична творчість новомосковських рок-гуртів – це, безперечно, не просто набір слів чи акордів. В них присутня ідея, думка, душевні пориви нашої молоді. А такі пісні слухати завжди цікаво.

Источник: А. Чиндрова

Можливо, Вам буде цікаво

By