На Дніпропетровщині стартувала вступна кампанія

10 липня 78 вищих учбових закладів Дніпропетровської області розпочали прийом документів від вступників. Кампанія триватиме до 31 липня. Цьогоріч на абітурієнтів чекає низка нововведень: нова система вирахування конкурсного балу та лише одна хвиля зарахування. Також у 2015 році демобілізовані з АТО військовослужбовці вступатимуть до вишів за іспитами, без складання ЗНО. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Шумік.

«У 2015 році по області ми очікуємо понад 21 тис вступників. Абітурієнти можуть вступати одночасно на 3 спеціальності до 5 вишів. Але цьогоріч абітурієнтам необхідно створити пріоритетний список – розташувати ці виші і спеціальності у тому порядку, куди їм найбільше хочеться вступити», – повідомила Ірина Шумік.

Заповнити цю заяву про пріоритетність вступу абітурієнти можуть на спеціальному сайті. Деталі про роботу нової системи та визначення рейтингу можна прочитати на сайті ez.osvitavsim.org.ua.

Ірина Шумік також додала, що максимальний конкурсний бал цьогоріч – 210. Його вирахують по результатам ЗНО, загального балу атестату та можливих бонусних балів. При чому виші визначають самостійно який коефіцієнт з балу ЗНО, атестату та пільг буде враховуватися. Бонусні бали можна отримати за відвідування підготовчих курсів і за перемоги у Всеукраїнських олімпіадах і конкурсах МАН.

Абітурієнти, які мають намір вступити на спеціальності, де необхідно скласти творчий конкурс (журналістика, архітектура, фізичне виховання, художнє мистецтво тощо), повинні подати анкети не пізніше 24 липня.

Перші рейтингові списки оприлюднять 4 серпня. Остаточне зарахування відбудеться до 8 серпня. Студенти, які пройшли відбір за контрактною формою навчання зможуть дізнатися про результати вже 15 серпня.

Протягом вступної кампанії-2015 в департаменті освіти і науки ОДА працюватиме «гаряча лінія». Отримати консультацію та повідомити про порушення під час прийому документів абітурієнти та їхні батьки можуть за телефоном: (056) 770 82 42.

Можливо, Вам буде цікаво

By