Нашу роботу оцiнять по наших справах

Вже не перший місяць місто лихоманить з’ясування стосунків у владних кабінетах. Складається враження, що наділені владою чиновники лише заради цього посіли високі управлінські посади. Така ситуація не додає авторитету владі і гальмує вирішення нагальних проблем сьогодення.

Один із таких конфліктів виник між міським головою та його заступником з соціально-культурного розвитку міста І . Калюжною, яка з перших днів затвердження на посаді намагалась працювати, але її активна діяльність викликала незрозумілі емоції з боку керманича міста. Чи він відчував свою непевність поряд з цією жінкою, чи його лякали її професійність і вміння працювати, хто знає… Але буквально за один місяць мер виніс Ірині Сергіївні аж три догани і звільнив із займаної посади. Можна лише уявити, як медицина, освіта, культура функціонували цей час, залишившись без управління. Тим часом І. Калюжна змушена була звернутися до суду щодо відновлення справедливості. Як і передбачалося, Новомосковським міськрайонним судом її було негайно поновлено на роботі, і на сьогодні заступник міського голови знов приступила до виконання своїх обов’язків. Ми зустрілися з Іриною Сергіївною і з перших вуст дізналися як безпосередньо про конфлікт, так і про її плани на майбутнє.

– Ірино Сергіївно, справедливість перемогла, вітаємо Вас з поновленням на роботі!

– Так. Дякую. Тепер у мене на руках є рішення суду – і я знову працюю. Хоча, скажу чесно, не припиняла працювати навіть тоді, коли мер звільнив мене з роботи. Я знала про все, що відбувалося у місті: у якій школі прорвало трубу і немає опалення, де відключили воду, де впала стеля, а де припинив роботу дитячий садок… Треба зазначити, що з першого дня мені довелося відбивати нападки міського голови, і працювала спокійно лише тоді, коли С. Мороз був на лікарняному, а містом керував Б. Мазур.

Дуже шкода, що власні амбіції заважають міському голові працювати на благо міста. Адже він давав обіцянки своїм виборцям так само, як і депутати, і хто, як не він, мав би об’єднати всіх заради спільної мети – покращення життя у нашому спільному домі. Роботи у місті дуже багато і тому зараз важливо не втратити головного – довіри людей, які чекають на результат.

Знаємо, що крім Вас, під загрозою звільнення опинилися ще декілька керівників – управління освіти, культури…

– Це дійсно так. Але я не прихильник таких необдуманих рішень. Вибачте, рубати голови, не вивчивши ситуацію, це нерозумно.

Наведу приклад однієї проблеми, яка виникла не вчора, і не сьогодні, але в чому звинувачують керівника управління освіти. Це авансування закладів управління освіти та проплата ними рахунків за енергоносії. Виникла ця ситуація у січні 2010 року, коли відбулася часткова децентралізація фінансування шкіл, і бухгалтерія управління освіти не впоралася з обсягом робіт, який збільшився у 24 рази. Начальник управління Н. Падашуля доповідала про це тодішньому міському голові В. Літвіщенку, але ніяких заходів вжито не було. Я намагалася пояснити С. Морозу, що звільнення з посади керівника відділу освіти не вирішить проблему, а зажене її у глухий кут, натомість для її вирішення пропонувала об’єднати фінансові рахунки всіх шкіл у єдиний (крім тих, які вже мають фінансову самостійність). Але на мою пропозицію мер не пристав, а став вимагати від мене звільнення з посади. Було створено комісію, яка об’єктивно розглянула питання і винесла рішення, яке я пропонувала міському голові. На що на оперативній раді він запропонував передати справу до прокуратури і знайти винних.

– Ірино Сергіївно, то ситуація дійсно настільки кричуща, що вимагає кадрових змін у керівництві управління освіти?

– Знаєте, стикаючись зі складною ситуацією, завжди треба мати холодну голову, вміти приймати мудрі рішення та координувати дії. Звичайно, у будь-якій роботі можна знайти, за що зачепитися і клеймити працівника за незадовільну роботу. Але треба добре думати, чим це обернеться для всіх нас. Якщо ми зараз не розберемось і почнемо звільняти людей, це призведе не те що до хаосу, а до повного колапсу роботи навчальних закладів. Ви думаєте, так легко знайти фахівців на місце звільнених? Ні, нелегко. Я довго вмовляла не писати заяву на звільнення головного бухгалтера управління освіти, і вона погодилася залишитися за умови, що працюватиме на іншій посаді, бо ця робота могла зруйнувати її сім’ю, адже вона забирала вихідні та святкові дні.

Велика відповідальність покладена на управлінців, і треба думати, як їм допомогти, як разом подолати складнощі, а не звільняти з роботи. За кожним таким необдуманим рішенням – долі людей, і з цим треба рахуватися. На сьогодні я попросила кількох керівників управлінь соцсфери виділити по одному бухгалтеру на допомогу в управління освіти, щоб швидше розв’язати ситуацію. Дуже вдячна всім за розуміння, сподіваюсь, що ми спільними зусиллями таки наведемо тут лад, і Н. Падашуля займатиметься не бухгалтерією, а безпосередньо роботою керівника.

– На сьогодні Ви поновлені на роботі, чи залишилась образа на несправедливе ставлення до вас мера, і які плани на майбутнє?

– Звичайно, ситуація прикра для мене, як для людини. Але я керівник, і не маю права на емоції. Треба працювати, не згадуючи образ. Я, до речі, не раз пропонувала міському голові припинити війну у міській раді і не ділити депутатів на своїх і чужих. І депутатів, і міського голову обрали люди, і треба покласти край з’ясуванню стосунків. У нас багато планів, невідкладних щоденних турбот, і на це треба спрямувати свої сили, досвід, уміння. Люди чекають від нас конкретної роботи, і ми не можемо зрадити цю довіру. Міський голова часто вживає фразу «здоровий глузд переможе». Я бажаю йому також керуватися цим гаслом, щоб городяни могли оцінити нашу спільну роботу по наших справах.

Можливо, Вам буде цікаво

By