Жінка – це храм любові та краси

Мабуть, не всі сьогодні пам’ятають, що першопричиною святкування 8–го Березня була боротьба жінок за свої права, про що ще у 1910 році на Міжнародній конференції жінок-соціалісток оголосила Клара Цеткін. Тим не менше, воно не лише прижилося у нас, а й стало одним із найулюбленіших свят, оскільки саме з ним у кожного з нас асоціюється прихід весни, пробудження природи, оновлення. Цього дня сильна половина людства вшановує своїх берегинь – матерів, коханих, які надихають їх, підтримують у житті.

 

Напередодні весняного свята ми звернулися до чоловіків на вулицях Новомосковська і поцікавилися, що уособлює для них день 8-го Березня, і чи взагалі вважають вони цей день святом.

Олександр, дизайнер:

– Звичайно, це святковий день і для нашої родини. Я вважаю своїм обов’язком завжди допомагати мамі, а цього дня повністю звільняю її від усіх хатніх клопотів і разом з батьком ми готуємо святковий обід. Звичайно, мамі і бабусі купуємо подарунки і квіти, щоб наші найдорожчі жінки відчували себе винуватицями свята.

– Анатолій Васильович, юрист:

– Для мене це свято асоціюється із весною, першими квітами, нашими чарівними жінками – матерями, подругами, коханими… А щоб відійти від асоціації з Кларою Цеткін, в Україні цей день можна було б відзначати як, наприклад, День Берегині, оскільки День Матері в Україні вже святкується. Звичайно, я вітатиму цього дня свою кохану дружину, ми зберемося у колі друзів і піднімемо келихи за здоров’я наших прекрасних половинок. Користуючись нагодою, вітаю і бажаю всіляких гараздів жіночому колективу вашої газети, шанувальником якої я є.

Олександр, держслужбовець:

– Для мене цей день асоціюється із витратами! Адже подарунки купувати треба дружині, доньці, мамі, тещі… Та я роблю це з радістю, адже їх хороший настрій, добра посмішка додають сил і наснаги. А що є більш приємним, ніж бачити жінку щасливою і усміхненою?

Сергій Михайлович, електрик НМТЗ:

– Міжнародний жіночий день – це традиційне свято, яке відзначаємо кожного року. 8 Березня зберемося у моєї тітоньки, бо вона цього дня іменинниця. Для неї найкращий подарунок, коли ми приходимо в гості. Заразом і привітаю всіх жінок з весняним святом та поспілкуємося у родинному колі.

Ігор Юрійович, менеджер:

– Звичайно, це свято! Ще задовго до нього я дізнаюся у своїх дівчат, що саме вони хотіли отримати у подарунок, і намагаюся виконати їх бажання. Новорічне свято асоціюється із шампанським та мандаринами, а 8 Березня – із першими весняними квітами, подарунками, щасливими усміхненими жінками.

Марко, безробітний:

На жаль, я не буду святкувати цей день, оскільки в даний час не працюю. Та все одно вважаю його святковим, тож обов’язково зателефоную своїй мамі до Запоріжжя і побажаю їй доброго здоров’я.

Сергій, учитель історії:

– Моя родина не відзначає 8 Березня. Для нас це звичайний день. Ми святкуємо Великдень, Різдво, Новий рік… Хоча чаю із солодощами вип’ємо. Мої дівчата нічого не чекають у цей день. Якщо є можливість – купую подарунки, а нема – вони з розумінням ставляться до цього.

Дмитро, охоронець:

Ой, у мене дівчат багато, доведеться добре витратитися, щоб купити всім квіти і подарунки! Я саме чергуватиму напередодні, і одразу після зміни буду вітати дружину, доньку, маму, тещу… Це так приємно – бачити моїх любих щасливими!

Валерій Іванович, слюсар:

Сказати, що це для мене свято – навряд чи так. Але свою пташечку Раїсу обов’язково привітаю, бо люблю її понад усе! Традиційно спечу торт під її керівництвом. Виходить високий, крихкий, із заварним кремом – смакота! Це вам не з магазину. Я кожного дня намагаюсь їй допомагати, а 8 Березня все робитиму сам, допомогу її прийму лише у вигляді поради.

Іван Володимирович:

– Для мене це свято зі сльозами на очах, тому що залишився один, дружина померла. І тільки тепер розумію, як багато вона значила для мене, можна сказати, була цілим світом. А зараз дім став пусткою, і я все віддав би, аби вона була поряд зі мною. На жаль, часто розумієш це, коли втрачаєш близьку людину. Тож хочу порадити всім чоловікам: бережіть своїх коханих, влаштовуйте їм свято не лише 8 Березня. Бо без жінки життя втрачає сенс.

В’ячеслав Дмитрович, пенсіонер:

– Свято 8 Березня відкриває весну, яка цьогоріч запізнюється, тому це радість, очікування тепла, сонця, гарної погоди. Я вже зараз думаю, що вибрати дружині, доньці та онуці на свято, чим обрадувати їх та здивувати. Смаки їх мені відомі – аби грошей вистачило на подарунки. Звичайно, будуть шампанське і квіти.

Володимир, військовий:

– Так виходить, що ми частенько забуваємо, що поряд з нами – слабка стать. Сьогодні жінки нарівні з нами обіймають керівні посади, займаються політикою, і при цьому встигають виховувати дітей, догоджати нам, чоловікам. А ми чомусь лише 8 Березня та на іменини даруємо їм квіти та подарунки, і то не завжди. Треба шанувати наших милих, коханих, найкращих у світі кожного дня, а не лише у свято. Вони цього варті!

Можливо, Вам буде цікаво

By