Вам шістнадцять? Терміново отримайте паспорт!

Шановні мешканці міста Новомосковська та Новомосковського району! Керівництво Новомосковського міського відділу міліції стурбоване становищем, яке склалося при видачі паспортів громадянам України по досягненню ними 16-річного віку. Звертаємо увагу батьків, що проживання вашої дитини без паспорта передбачає адміністративну відповідальність за ст.197 КУпАП, до якої притягується ваша дитина. Відповідно допущення громадянами проживання у займаних ними жилих приміщеннях осіб без паспортів, тобто допущення батьками проживання разом з ними дітей, які досягли 16-річного віку і не отримали паспорт громадянина України, передбачає відповідальність за ст.199 КУпАП.

Наголошуємо, що документи для отримання паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку повинні надаватися до паспортного відділення протягом місяця після виповнення дитині 16-ти років. Якщо вчасно документи не надані, це вже є адміністративним правопорушенням. Потурбуйтеся про те, щоб на початку життєвого шляху ваші діти не мали статусу адміністративного правопорушника!

Відділення у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Новомосковського міського відділу міліції нагадує населенню міста та району про відповідальність за порушення міграційного законодавства України та попереджає:

  • Проживання без паспорта або за недійсним паспортом, проживання без реєстрації передбачає відповідальність за ст.197 КУпАП, що тягне за собою адміністративне покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 17 до 51 грн.
  • Умисне псування паспорта чи недбале його зберігання, що спричинило втрату паспорта, передбачає відповідальність за ст.198 КУпАП, що тягне за собою адміністративне покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 17 до 51 грн.
  • Допущення особами, відповідальними за додержання правил паспортної системи, проживання громадян без паспортів або за недійсними паспортами чи без реєстрації, а так само допущення громадянами проживання у займаних ними жилих приміщеннях осіб без паспортів, без реєстрації передбачає відповідальність за ст.199 КУпАП, що тягне за собою адміністративне покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 17 до 51 грн.

Паспортне відділення Новомосковського міського відділу міліції розташовано за адресою: м.Новомосковськ, вул. М.Головка, 19. Телефони для довідок: 7-56-22, 7-50-49.

Можливо, Вам буде цікаво

By