Всі разом зробимо наше місто чистим!

Весна нині забарилася, але, як і кожного року, незважаючи на погоду, новомосковці вже взялися за прибирання як власних дворів та садиб, так і територій підприємств, організацій, офісів, навчальних закладів.

Міський голова Сергій Мороз звернувся до городян із закликом про наведення чистоти та порядку на вулицях міста, площах, у скверах та у парку ім. О. Сучкова, для чого доручив комунальним підприємствам, відділам та управлінням виконкому запропонувати підприємствам та організаціям усіх форм власності, політичним партіям, громадянам відновити практику «чистих четвергів» та народних суботників.

Цими ж днями до міського голови Сергія Мороза надійшов лист від керівництва місцевого відділу «ПриватБанку», який цьогоріч відзначатиме 20-у річницю створення, з пропозицією підтримати заклик «Зробимо країну зеленішою разом» і взяти участь у суботнику, який планується провести 31 березня, у суботу. Тож заклики співпали, і міський голова сподівається, що люди не залишаться осторонь і внесуть свою дещицю у наведення ладу у рідному місті.

У зв’язку з цим мер зібрав представників місцевих ЗМІ, щоб оприлюднити звернення та залучити до акції якомога більше новомосковців.

За зиму сміття назбиралося чимало, та найбільше його у місцях масового відпочинку городян – парковій зоні по обидва боки Самари, набережній по вулиці Комсомольській…

Сергій Анатолійович повідомив, що деякі установи, серед яких школи, дитсадки, не чекають закликів, а вже розпочали прибирання прилеглих територій. Якщо ж у місті є стихійні звалища чи після прибирання немає можливості вивезти сміття, мер пропонує звертатися до оргвідділу міськради та повідомляти про такі, і комунальники прийдуть на допомогу.

На суботнику буде організовано вивіз сміття, люди будуть забезпечені пакетами для їх збору. Потрібне лише бажання городян зробити місто кращим – прийти кожному до парку та лісу і взяти участь у прибиранні.

Сергій Анатолійович також повідомив, що незабаром буде проведено розмежування території міста та Новомосковського району, за результатами якого ліва частина Самари (паркова зона) відійде до меж нашого міста. Тож незабаром наводити лад і слідкувати за порядком новомосковці тут будуть на цілком законних підставах.

За словами міського голови, суботник – це не одноразова акція, роботи по наведенню порядку у місті ведуться постійно. Так, планується привести до ладу набережну. На місці спилених дерев буде висаджено берези, вирівняно бетонні блоки, тим часом у Дніпропетровській академії будівництва та архітектури вже розробляється проект оновленої набережної. З питання благоустрою міста є розуміння з боку губернатора області Олександра Вілкула, і за наявності проектів виділятимуться кошти на їх реалізацію. Планується почистити річку в районі табору ім. О. Матросова, і коли будуть встановлені межі, тоді легше буде доглядати і слідкувати за станом зони відпочинку наших городян.

Відповідальність кожного з нас – навчитися самим та навчити своїх дітей берегти все, що нас оточує, бо це наша планета, і нам на ній жити. Все починається з культури. А коли ми будемо культурними, тоді й необхідність організовувати суботники зникне сама по собі.

А поки що підтримаймо заклик, і всі разом ми обов’язково зробимо наш Новомосковськ кращим.

Можливо, Вам буде цікаво

By