Майбутнє міста – за молодими

Що у Новомосковську росте достойна зміна місцевій владі, керівництво міста вкотре переконалося у цьому на традиційному Дні молодіжного самоврядування, коли цьогорічні випускники взялися один день керувати містом. І зробили це на «відмінно», саме так оцінили їх роботу керівники підрозділів міськвиконкому на чолі з міським головою Сергієм Морозом.

Спозаранку одинадцятикласники, члени міської школи «Лідер» (ЦПР, дир. Н. Сергієнко), приступили до виконання своїх обов’язків, тобто виконували вказівки, які отримали від начальників управлінь, відділів та служб виконкому Новомосковської міської ради. По закінченню роботи, до якої дублери поставилися з великою відповідальністю, кожен із них відзвітував про зроблене та мав можливість внести пропозиції щодо роботи тих чи інших підрозділів.

Розпочали звіт виконувачі обов’язків міського голови Христина Ампілова та Максим Слободанюк, які цього дня відвідали КП «Новомосковськводоканал» (кер. В. Бодня), КП «Новомосковськтепломережі» (кер. Г. Троценко), де провели зустрічі із керівництвом та працівниками підприємств. Дублери, що називається, ізсередини дізналися про життя вказаних підприємств. Так, за словами дублерів, водоканалівцям вдалося скоротити витрати електроенергії завдяки впровадженню нових технологій на виробництві, завдяки чому зекономлені кошти спрямовуватимуться на реконструкцію, а тепломережівці продемонстрували виконуючим обов’язки міського голови організацію проведення ремонтних робіт та підготовку до нового опалювального сезону.

Аліна Сіденко та Дар’я Базюк працювали у цей день в управлінні фінансів міста, дублюючи заступника міського голови Тетяну Дакову. Вони ознайомилися з бюджетним кодексом, розглянули проблеми використання бюджетних коштів, відвідали засідання депутатської комісії з питань планування, соціально-економічного розвитку та бюджету міста і т. ін.

Обов’язки заступника міського голови з соціальних питань Ірини Калюжної виконували Катерина Чиж та Ірина Ломацька, які переймалися підготовкою до святкування Дня Перемоги, роковин Чорнобильської катастрофи та іншими невідкладними справами.

Посаду секретаря міської ради дублювали Ольга Ковальова та Максим Фартух, які відвідали міську ветеранську організацію та займалися підготовкою до святкування Дня Перемоги. Максимові сподобалася ця посада, і хлопець зізнався, що залюбки працював би державним службовцем у майбутньому.

Обов’язки заступника міського голови з питань економіки, розвитку ринкових реформ та підприємництва виконували Сергій Коцюба та Маргарита Кокоткіна. А в управлінні економіки працювали Владислав Жейнов та Альона Кобиляцька. Вони вирішували питання щодо виплат компенсацій знецінених вкладів «Ощадбанку», знайомилися з інвестиційними проектами та звітами з малого бізнесу.

Катерина Ткач — дублер головного архітектора міста Ірини Майстренко — внесла пропозицію щодо покращення естетичного вигляду міста, зокрема благоустрою центральної вулиці Радянської.

Готували матеріали до 22 сесії міської ради та плани роботи відділу на наступний тиждень Дарина Матвеєва та Ганна Сопільняк, які виконували в цей день обов’язки начальника організаційного відділу міськвиконкому. Обов’язки начальника юридичного управління дублювали Ганна Микитас та Катерина Панкратова, начальника загального відділу — Анастасія Левченко, начальника управління економіки — Владислав Жейнов та Альона Кобиляцька, начальника управління культури та туризму — Анастасія Філенко, начальника відділу з питань внутрішньої політики та прес-служби — Марина Чуркіна та Ірина Яблунівська.

Доброзичлива атмосфера, в якій відбувалося спілкування, розкріпостила випускників, і вони сміливо висловлювали своє бачення майбутнього рідного міста, в якому буде свій кінотеатр, впорядковані вулиці та сквери, палац культури Металургів перейде у комунальну власність міста і стане центром культурного дозвілля для всіх новомосковців, а міський будинок культури (колишній ім. Кірова) буде відреставровано зовні і зсередини і він запрацює на повну силу, як і належить закладу культури.

Уважно слухали державні службовці своїх дублерів, і всі вони без виключення отримали найвищий бал разом із побажаннями від С. Мороза, Т. Дакової, директора ЦПР Н. Сергієнко визначитись із вибором професії, реалізувати свої плани, отримувати задоволення від обраної професії, і щоб ніколи не покидало бажання пізнавати світ. У рідному ж місті на них завжди чекають, адже саме за молодими зміни, які вони втілюватимуть у життя в майбутньому.

У свою чергу цьогорічні випускники подякували можновладцям за допомогу та попросили міського голову не позбавляти їх урочистої ходи, проведення якої останніми роками було скасовано попередньою владою. Сергій Анатолійович пообіцяв виконати їх прохання, а поки ж порадив старанно готуватися до успішного складання іспитів.

Наприкінці зустрічі відбулося урочисте вручення посвідчень всім учасникам молодіжного Дня самоврядування.

Можливо, Вам буде цікаво

By