Проявімо гуманність до братів наших менших!

Все прекрасне, добре, чисте, гарне у нас з дитинства пов’язане з природою, бо ми – її частина. Дерева, трава, квіти, водойми, тварини – це все життя. З дитинства ми оточені живим світом. Перші книжечки, казки, віршики про котиків, цуценят, зайчиків та ін. Ми зростаємо на цих образах. Всі малята тягнуться до маленьких тваринок, а мудрі батьки завжди створюють умови для розумного спілкування дітей з тваринами.

Таке спілкування виховує у дітей любов до живого, вміння співчувати, малюки вчаться проявляти турботу до інших. Інтернет «забитий» фотографіями котів, собак, а з вітальних листівок на нас дивляться гарненькі кошенята. Але ж вони існують не лише на фото, вони живуть поруч з нами. Майже біля кожного будинку є безпритульні коти, які були б такі ж гарні, як на фото, якби ми, люди, приділили їм більше уваги. Радіє серце, коли бачиш, як люди намагаються допомогти тваринам – нагодувати, зігріти в негоду. Але є й такі, які на цих безпородних тваринах зривають свою злість за власне невдале життя. Вони отруюють, б’ють, знущаються, калічать тварин, які не можуть їм дати опір. Є такі і в будинку №31 по вулиці Сучкова в IV під’їзді. Вони роками переслідують безпритульних котів біля свого під’їзду. Декілька фактів сталося лише за останній місяць. Молоденька 1-річна кішечка народила у підвалі кошенят. Ці нелюди закрили лаз до підвалу цеглою, аби кішка не могла потрапити до своїх дітей. Коли втрутилися мешканці, і лаз було відкрито, кішку вже було отруєно. Згодом ще дві кішки – одна вагітна, а друга, що тільки народила кошенят, – були жорстоко вбиті коло цього ж під’їзду. Тих, хто це чинить, легко впізнати, бо вони не приховують своїх намірів, а навіть хизуються своїми жорстокими вчинками. Багато людей їх засуджують, але не хочуть зв’язуватися з ними.

Так от для таких існує Закон – ст.299 Кримінального кодексу України, де зазначено, що за жорстоке поводження із тваринами є кара – штрафи до 50-ти неоподатковуваних доходів громадян або арешт до 6 місяців. Крім того, ставлення до тварин – показник зрілості, мудрості. Людина, яка поважає себе і цей світ, ніколи не опуститься до розправи над тваринами.

Люди, не будьте байдужими до вбивць, викривайте їх, не підтримуйте їх своїм мовчанням. Що даєш, те й отримаєш. І ніколи не зійде з рук безглузде знищення тварин.

Проблему безпритульних тварин треба вирішувати гуманно.

Можливо, Вам буде цікаво

By