Новомосковці – За Чисте Місто

Традиційно напередодні травневих свят в усіх українських містах проводяться суботники. Так і цього року, 20 квітня в Новомосковську в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» було проведено День довкілля. У загальному суботнику взяли участь колективи міських підприємств та організацій, студенти навчальних закладів та учні шкіл, а також усі небайдужі городяни.

Ділянки для озеленення та благоустрою міста було розподілено між колективами організацій та підприємств рішенням міської ради.

За даними прес-служби Новомосковської міської ради, під час суботника було висаджено 200 дерев, 77 кущів, упорядковано 5 тис. кв. метрів газонів, 25 гектарів прибудинкових територій, ліквідовано 12 стихійних сміттєзвалищ, вивезено 65 куб. метрів побутових відходів. Міському бюджету День довкілля обійшовся у 18,5 тис. грн. У заході взяли участь 67 підприємств та організацій, незалежно від форм власності. А загалом, прибирати місто вийшло 3600 новомосковців.

Приємно, що у деяких дворах досі проживають люди не байдужі до довкілля, які також вийшли, аби навести порядок у себе під вікнами. На жаль, серед них майже не було молоді.

В новомосковському суботнику взяв участь директор Дніпропетровського обласного державного проектно-технологічного центру охорони родючості ґрунтів і якості продукції

«Облдержродючість» Сергій Жученко.

Зроблено було багато. Та будь-яку справу можна зробити по-різному – як треба, або так, як вийде. Тож не зі всіх помилок минулого року було зроблено правильні висновки, і молоді саджанці по вулиці Комсомольській знов було висаджено, прямо кажучи, в асфальт (на фото 1). Нагадаємо, що минулого року деревця, висаджені на межі асфальтованої пішохідної доріжки та ґрунту, не прожили й місяця. Є сумнів – чи насправді у заході брав участь директор центру «Облдержродючість»? Адже його присутність, мабуть, мала б передбачити й забезпечити нормальні умови і технології висадження майбутніх «легенів міста».

Зате політичні технології знов було витримано за всіма правилами, адже багатьох працюючих від комунальних підприємств і соціальних організацій знов «нарядили» в уніформу із політичною символікою.

Виходить, що в Україні немає ані чистої політики, ані чистоти без політики.

Андрій Александрович

Можливо, Вам буде цікаво

By