Бюджетний рік розпочато

На тлі подій, що нині відбуваються в столиці та обласних центрах України, засідання депутатів Новомосковської міської ради, які 29 січня зібралися на XLIII сесію, пройшло без будь-яких протестних акцій. Хоча очікування таких, мабуть, було, адже заходи безпеки останнім часом у приміщенні міської ради посилено працівниками міліції.

Засідання розпочалося з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять загиблих у протистояннях у місті Києві. Таку пропозицію вніс депутат Віктор Крамаренко.

Під час затвердження черги денної секретар міської ради Борис Мазур запропонував зняти питання «Про закриття діючого міського звалища побутових відходів з виконанням заходів з продовження терміну його експлуатації на період виконання робіт з рекультивації та затвердження доповнення до Програми поводження з твердими побутовими відходами в м. Новомосковську на 2011-2015 рр.» Проте для цього депутатських голосів забракло і питання на розгляд таки було винесено.

Першим депутати заслухали заступника міського голови з питань економіки, розвитку ринкових реформ та підприємництва Олександра Воскобойника, який розповів про головні цілі Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Новомосковська на 2014 рік, а також про очікувані результати від її реалізації. Депутати затвердили Програму, координацію її виконання поклали на заступників міського голови за напрямками роботи, а контроль – на голів депутатських комісій.

Заслухали депутати й заступника міського голови з питань ЖКГ та КБ Сергія Устименка, який представив проект рішення «Про закриття діючого звалища побутових відходів з виконанням заходів з подовження терміну його експлуатації на період виконання робіт з рекультивації та затвердження доповнення до Програми поводження з твердими побутовими відходами в м. Новомосковську на 2011-2015 рр.». Проте народні обранці, посилаючись на рішення, прийняте під час громадських слухань з приводу закриття міського звалища, не підтримали запропонований проект.

Депутат Леонід Матвієнко зазначив, що мешканці міста (переважно кулебівчани, які найбільш страждають від сусідства із полігоном ТПВ) проголосували за одномоментне закриття звалища, і що депутати не підуть проти їхньої волі. Тож підтримки в більшості проект рішення не знайшов і його не було прийнято.

Найважливішим питанням засідання стало прийняття головного фінансового документу – Бюджету м. Новомосковська на 2014 рік. Його традиційно представила заступник міського голови, начальник фінансового управління Тетяна Дакова. Депутати заслухали основні показники фінансового документу й одностайно проголосували за його прийняття.

Згідно додатків до рішення міської ради про бюджет міста на 2014 рік, запланована дохідна частина має скласти 231 008 132 грн., у т.ч. загальний фонд – 205 111 891 грн., спеціальний фонд – 15 896 241 грн. (у т.ч. бюджет розвитку – 10 005 600 грн.).

Також було внесено зміни до рішення міської ради від 26 грудня 2012 р. №728 «Про бюджет міста Новомосковська на 2013 рік».

Крім зазначеного, цього дня було затверджено структуру та кількісний склад органу місцевого самоврядування м. Новомосковська, стосовно яких доповіла керуюча справами міськ-виконкому Ірина Марченко.

Андрій Александрович

Можливо, Вам буде цікаво

By