Увага – шахраї!

Шановні мешканці м. Новомосковська та Новомосковського району!

З метою запобігання шахрайств звертаємось до вас, а особливо до осіб похилого віку, пенсіонерів та самотніх громадян, які є основною категорією громадян, що можуть стати об’єктом злочинних посягань та правопорушень.

Якщо вважаєте, що ви можете стати жертвою злочинного посягання, будьте пильними:

  1. Розгляньте можливість переїзду до рідних або встановіть системи відеоспостереження, сигналізацію.
  2. Зберігайте заощадження на банківських картках.
  3. Не користуйтеся послугами незнайомих осіб для придбання товарів, вирішення питань прописки, отримання житла, встановлення телефону, тощо.
  4. Будьте пильними щодо незнайомих осіб. Уважно перевіряйте через дверний ланцюжок документи у всіх „посадових осіб”, які прийшли для стягування податку, збору коштів, надають будь-які послуги за місцем проживання.
  5. Будьте пильними під час відвідування вас листоношами з метою передачі пенсії або інших матеріальних цінностей.
  6. Під час відвідування соцпрацівниками, майте на увазі: у вас повинен бути договір про надання послуг, соцпрацівник чи представник управління праці та соцзахисту населення не може пропонувати придбати будь-який товар за гроші. У разі відвідин незнайомим соцпрацівником, спитайте його ім’я та прізвище, зателефонуйте до сільської ради чи до територіального центру та поцікавтесь, чи дійсно така людина працює соціальним працівником ( за тел.: 7-91-93, 7-93-97, 7-93-07).

Якщо ж підозрілі особи намагалися під будь-яким приводом зайти до вашої оселі, телефонуйте в чергову частину міліції за номером 102, 7-31-66, (цілодобово). Або залишіть інформацію за «телефоном довіри» 38-04-85, чи зверніться до Новомосковського міського відділу міліції за адресою: м. Новомосковськ, вул. Радянська, 7

Т. Хоменко, ст. інспектор сектору дільничних інспекторів міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By