Відбулося засідання чергової LV сесії Новомосковської міської ради

У п’ятницю, 10 липня, відбулася чергова 55 сесія депутатів міської ради шостого скликання. Перед початком засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять нашого земляка, старшого сержанта О. Костріченка. Він був призваний на військову службу за мобілізацією навесні 2014 року, а вже 16 жовтня цього ж року загинув, виконуючи бойове завдання. Міський голова Сергій Мороз та військовий комісар Новомосковсько-Магдалинівського ОМВК Олег Котелевець вручили дружині та матері загиблого військовослужбовця орден «За мужність» третього ступеня, яким Олега Костріченка було нагороджено посмертно.

Перед депутатами також виступив народний депутат України Вадим Нестеренко. Він розповів про свою роботу у Верховній Раді, зазначивши, що уже вдалося зробити і з якими проблемами стикаються народні обранці останнім часом. Із хорошими новинами звернувся до присутніх Володимир Павлов, заступник голови обласної ради по виконавчому апарату з питань супроводження реформування системи охорони здоров’я обласної ради. Він подякував новомосковцям за активну позицію, проявлену під час відстоювання інтересів міської лікарні. А також запевнив у тому, що на найближчій сесії Дніпропетровської облради питання терапевтичного, неврологічного та пульмонологічного відділень буде вирішено на користь новомосковської громади. Серед основних причин появи конфліктної ситуації навколо ремонту приміщень лікарні Володимир Олексійович назвав відсутність громадського обговорення з приводу такого важливого для міста питання. А також непродумана медичними працівниками можливість переміщення відділень. Наостанок Володимир Павлов побажав усім присутнім не втрачати оптимізму і намагатися бачити більше позитиву, навіть незважаючи на всі складнощі сьогодення.

Прозвучала на початку сесійного засідання також новина про створення депутатської групи політичної партії «Відродження». До неї ввійшло 14 депутатів: Тетяна Дакова (керівник групи), Олександр Головко, Сергій Гончар, Олександр Коба, Олександр Козлов, Світлана Коротіч, Володимир Кузнєцов, Олександр Мірошник, Петро Немиришин, Віталій Плахута, Микола Поздняков Інна Сирцова, Костянтин Пузир, Валентин Болкарьов.

В цілому сесійне засідання пройшло достатньо злагоджено. Депутатів навіть не злякала присутність представників військового комісаріату, які перед початком сесії вручали повістки новоприбулим депутатам. Так, полковник Олег Котелевець разом зі своїми підлеглими вручили повістки депутатам Олександру Шаркуну та Валентину Болкарьову.

Першим каменем спотикання у ході сесійного засідання стало питання про внесення змін до рішення міської ради щодо бюджету Новомосковська на 2015 рік. У частини депутатів викликала недовіру сума у близько 34 тисячі гривень, запланована на облаштування майданчиків для сміттєвих баків. Було вирішено у подальшому детальніше розібратися в даному питанні, а поки що його було знято з розгляду.

Оплесками привітали депутати одне одного із голосуванням щодо розірвання договору оренди нерухомого майна, що належить до власності територіальної громади Новомосковська (кінотеатр «Авангард»). Представник орендаря з трибуни звернувся до присутніх з проханням не підтримувати дане рішення, наголосивши на тому, що орендар О. Максимчук вже неодноразово намагався провести у приміщенні ремонт, зробити з нього «центр дозвілля європейського рівня». Але, виявляється, весь час йому на перешкоді стояла міська влада. Багато пишномовних епітетів на адресу роботодавця пролунало с уст виступаючого – «благородний», «чесний», «законослухняний», «справжній патріот», але на рішення депутатів це не вплинуло, і в підсумку договір оренди було розірвано.

Значну полеміку у залі викликало питання про передачу палацу культури «Металург» у комунальну власність Новомосковська. Частина депутатського корпусу висловила сумніви щодо того, чи у змозі громада взяти на себе таку відповідальність, як утримування палацу. Начальник управління культури та туризму Віктор Шаликін в свою чергу наголосив, що питання полягає в тому, щоб повернути палац з Фонду державного майна України до комунальної власності міста. Питання про зміну орендаря – Новомосковського трубного заводу не виноситься. Втім депутат Юрій Антипов вбачив у діях представників міської влади лише популізм. Багато звинувачень, в тому числі в подвійних стандартах, пролунало від Юрія Миколайовича, а от усі закиди на адресу заводу він категорично відкинув. У тому числі не визнав того, що завод бере гроші з новомосковців за оренду приміщень у палаці культури. Мовляв, усе надається безкоштовно. З огляду на те, що тут же, під час сесійного засідання, Віктор Шаликін та Ірина Калюжна, заступник міського голови з питань соціального захисту населення та розвитку соціально-культурної сфери, назвали суми, які викладали зі своїх кишень містяни за проведення заходів у палаці, мають місце не подвійні, а уже «потрійні» стандарти. Але як би там не було, рішення депутати таки не прийняли.

Не пройшло і питання щодо встановлення на 2015 рік пільг з оплати житлово-комунальних послуг учасникам АТО та членам їх родин, сім’ям загиблих учасників АТО, які мешкають у Новомосковську. Депутати, які не проголосували за це рішення, послалися на юридичне недоопрацювання цього питання.

Категоричними були депутати і під час голосування за прийняття на баланс прибережної зони у парку ім. Сучкова. Міський голова зазначив, що влада не буде брати на себе відповідальність за об’єкт, який ще треба доводити до належного стану. Тож тільки після того, як будуть виконані всі необхідні роботи, вищеназвана ділянка перейде на баланс НККП.

Враховуючи сумний досвід із лікарняними відділеннями, депутати наостанок засідання дружно підтримали рішення про передачу до комунальної власності новомосковської громади 39 об’єктів міста.

Можливо, Вам буде цікаво

By