Шановні мешканці Новомосковська!

На виконання Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки», відповідно до якого у населених пунктах нашої країни буде проводитися перейменування вулиць, скверів, провулків, парків, мостів тощо.

Під перейменування у Новомосковську підпадає 42 вулиці, а походження назв ще 5 пропонується уточнити.

З 5 червня 2015 року розпочалося громадське обговорення такого суспільно-важливого процесу. Протягом цього часу до міськвиконкому надійшло понад 15 пропозицій.

При зміні назв вулиць, провулків, площ тощо правовстановлюючі документи на об’єкти нерухомого майна не втрачають своєї чинності.

У разі необхідності, згідно п.38 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно» від 26 10.2011 р. № 1141 внесення змін до записів Державного реєстру прав проводиться державним реєстратором за заявою, форму та вимоги до заповнення якої встановлює Мін’юст.

Пунктом 13 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 17.10.2013 р. № 868 передбачено, що заявник подає разом із заявою органові державної реєстрації прав, нотаріусові, особі, зазначеній у пункті 1-1 цього порядку, необхідні для державної реєстрації прав документи, визначені цим Порядком, їх копії, документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, та документи про сплату адміністративного збору. У разі коли заінтересована особа відповідно до закону звільнена від сплати адміністративного збору та/або сплати за надання витягу з Державного реєстру прав, документ про сплату адміністративного збору та/або документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, не подаються.

Статтею 29 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.07.20014 року №1953-IV передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування звільняються від сплати адміністративного збору та від плати за надання витягу з Державного реєстру прав під час проведення державної реєстрації прав.

Відповідно до вищезазначеного закону, на сьогоднішній день, за внесення змін до записів Державного реєстру прав справляється адміністративний збір у розмірі 48 грн. 72 коп., а за отримання витягу – 120 грн.

Можливо, Вам буде цікаво

By