Попередження напередодні свят

Шановні мешканці міста та району!

Незабаром новорічні свята, які принесуть в кожний дім радість та надії, та кращі зміни в житті. Щоб свято не затьмарило ніяке лихо, а ще гірше втрата близької людини, нагадаємо вам деякі правила безпеки.

Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові “іграшки” завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Але з кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки, різні травми. Щоб запобігти неприємним наслідкам від “спілкування” з піротехнічними виробами, необхідно пам'ятати і дотримуватися правил пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

Піротехніку не можна зберігати поблизу приладів опалення, не варто носити вогненебезпечні вироби у кишенях. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам. Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробами, а також знаходитись в нетверезому стані.

Звертаємо увагу батьків – пам'ятайте, в жодному разі не залишайте сірники, запальнички, бенгальські вогники та інші піротехнічні засоби у легкодоступних для дітей місцях, не дозволяйте малюкам самим бавитися з такими іграшками.

Шановні керівники установ та організацій! Ви є відповідальними за пожежну безпеку при влаштуванні новорічної ялинки в громадських приміщеннях установи або організації, керівником якої Ви є. Безпека свята залежить в першу чергу від Вас!

Останній день кожного року та перші дні наступного року традиційно особливо напружені для працівників поліції. Новорічні свята завжди завдають головного болю правоохоронцям – їх святкування ніколи не обходиться застіллям громадян по домівках. Виплескуючись на вулицю, бурхлива народна радість нерідко виливається у незовсім святкові форми: бійки, травми і навіть смертельні випадки. Тож аби таких нещасть було якомога менше, вартові правопорядку будуть працювати у посиленому режимі.

Правила поведінки під час масових святкових заходів прості, їх легко запам’ятати:

  • В місцях скупчення великої кількості людей не дозволяється штовхатись, бігати, йти напереріз основної маси людей.
  • Бажано триматися якнайдалі від центру натовпу, стін, дверей, скляних вітрин, металевих огорож та інших місць, де можна дістати травму.
  • Найбільша небезпека в місцях скупчення великої кількості людей — масова паніка. Паніка може виникнути під час пожежі, бійки, аварії. Під час виникнення паніки не робіть різких рухів, не бігайте, не галасуйте, не чіпляйтеся за дерева, стовпи, огорожі, щоб не зламати руки. У натовпі захищай груди піднятими ліктями.

В усіх загальноосвітніх навчальних закладах держави розпочинаються зимові канікули, під час яких велика кількість дітей буде знаходитися без нагляду дорослих та будуть мати змогу відвідувати розважальні заклади і місця відпочинку. Тому нагадуємо, що порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян згідно статті 156 КУпАП, якою передбачено заборону продажу таких виробів особам, які не досягли 18-ти років.

Новомосковська поліція звертається до всіх громадян уважно ознайомитись з нормами закону щодо куріння у невстановлених місцях, щоб курці зрозуміли, у яких саме місцях вони зможуть легально курити, а ті, хто не курить, щоб розуміли, де саме держава захищає їхнє право на чисте повітря. Також звертаємо увагу на дотримання законодавства щодо розпивання алкогольних напоїв та попереджаємо про відповідальність автовласників і водіїв за керування автотранспортом в нетверезому стані. Сподіваємося на підтримку та розуміння в забезпеченні виконання закону!

Потурбуйтеся також про збереження свого майна. У квартирних, кишенькових і автокрадіїв не існує святкових і вихідних днів, саме на свята вони активізують свою кримінальну діяльність.

Керівництво Новомосковського відділу поліції звертається до всіх громадян з проханням, щоб у разі, коли вони стають свідками будь-яких підозрілих обставин, негайно телефонували в поліцію для швидкого реагування. Не будьте байдужими до себе та оточуючих, займіть активну позицію щодо цієї проблеми. Пам’ятайте: ваше життя – у ваших руках, намагайтеся зробити все, щоб зберегти його. Свято запам’ятається надовго, якщо воно пройде без проблем. А подбати про це повинні Ви самі. Бережіть себе та своїх близьких, щасливих вам свят!

Т.М. Попова, Новомосковський відділ поліції

Можливо, Вам буде цікаво

By