Шахрайство “чистої води”

Субота, десята ранку , дзвінок у двері – кличуть на збори мешканців з приводу водопостачання. Дивно, думаю, зазвичай збори ввечері проводять. Спускаюся, приєднуюся до бабусь, які вже слухають милу дівчину з папкою під пахвою. Поруч ще дівчина і молодик, який зрідка вступає в розмову.

Дівчина пояснює, що в нашому будинку воду вживати не можна, а побутові фільтри типу «глечик» вже не врятовують в нашому випадку. Пропонує скористатися пільгою по встановленню фільтру «Нортекс–стандарт». Для цього потрібно провести дівчину в квартиру, щоб з’ясувати, чи вистачить місця під раковиною для встановлення фільтру (хоча, якщо ця “солідна» фірма давно працює, то мабуть повинні знати спеціалісти стандартні розміри кухонних меблів пільгових категорій, яких вони хочуть «розвести»).

Після з’ясування розміру мийки, як за помахом чарівної палички, з’являється слюсар, який за півгодини встановлює «чудо-фільтр» і пропонує за смаком з’ясувати , яка чиста вода. Хоча всі пересічні громадяни, які хоч раз користувались любим фільтром розуміють, що першими 4 порціями води не те , що користуватись, навіть дегустувати не можна. І ця вся послуга коштує «всього 1500 грн.»

Шахрайство "чистої води"Чому так все докладно описую, тому що на цей гачок піймали моїх батьків. І про факт встановлення в їхній квартирі системи фільтрів, я дізналась по телефону на другий день після наших зборів біля під’їзду. Прийшла я додому після зборів , і відразу за комп'ютер. Про систему очищення води з такою назвою я в інтернеті нічого не знайшла, ні опису, ні характеристик, взагалі ніяких технічних даних. Тільки відгуки обдурених людей. Виявляється, ця мережа обплутала майже всю країну! Просто МММ якесь! За адресою, який був на куточку документа, в місті Дніпропетровськ значиться зовсім інше підприємство, нічого спільного з установкою водоочисних фільтрів. На печатці взагалі

ПП «Кравченко М.М.»!

А тут через день дзвінок від батьків про встановлення фільтру!!! Була вимушена на таксі приїхати до батьків з іншого мікрорайону, щоб вберегти місячну пенсію обдурених пенсіонерів. Слюсар спочатку сперечався, визвав особу яка представилась приватним підприємцем, нам доказували, що система запущена і ми маємо заплатити за неї. Але назвавши закони, які захищають нас – пересічних громадян, пояснивши дівчині, що її дії не щось інше, як агресивний продаж та шахрайство – нам швидко зняли систему очистки. Під час зняття , розкрився фільтровий картридж , в якому не було не вугільного наповнювача , ні якогось іншого.

Люди, не ведіться, розкажіть своїм батькам, бабусям і дідусям, що знайдений ще один спосіб відбирання грошей. Вже не знаю, наскільки чесний, розслідування проводити не збираюся.

Ругно О.В. , жителька міста

Вул. Велика Ковалівка б.4

п.с. если в интернете поискать по названию фирмы, то находится много обсуждений и негативных отзывов.

Можливо, Вам буде цікаво

By