Буде спiвпраця, буде результат

Днями у малій залі Новомосковської міської ради за ініціативи секретаря міськради Б. Мазура за участю заступника міського голови з інвестицій О. Воскобойника, начальника Пенсійного фонду міста А. Косової, начальника Фонду соціального страхування І. Мазур, начальника оргвідділу міськвиконкому К. Мороза відбулася зустріч з представниками мережі аптек міста.

Відкриваючи засідання, Борис Васильович зазначив, що метою цієї зустрічі є налагодження діалогу з представниками бізнесу, у даному випадку фармацевтичного. Згадане зібрання – своєрідна рада, на якій треба було визначити, яким чином можна допомогти тим людям, які сьогодні вимушені існувати на мінімальну пенсію чи зарплату. – Я був ініціатором двох програм, які підтримали депутати: створення соціального ринку і надання медикаментозної допомоги ветеранам, пенсіонерам, інвалідам, дітям, малозабезпеченим громадянам, – зазначив секретар міськради.

Він запропонував представникам аптечних закладів піти назустріч цим категоріям, по-людськи поставитися до цього питання і за спеціальними посвідченнями видавати ліки зі знижками. Борис Васильович ви-словив пропозицію визначитись з кількома групами препаратів, на які необхідно зробити знижку: серцево-судинні, противірусні, ендокринні, протиалергійні.

До розмови підключилась А. Косова, котра є головою депутатської комісії з гуманітарних питань та соцзахисту населення, яка озвучила прохання інвалідів, учасників війни щодо знижки цін на ліки, які, за їх словами, ду-же відрізняються у кожній аптеці. Вона зазначила, що варто вивчати ринок інших міст, таких, як Полтава, Київ, де аптеки намагаються завоювати найбагаточисельнішу категорію громадян – пенсіонерів різноманітними акціями та знижками. Свої побажання представникам аптек висловили О. Воскобойник та І. Мазур, а потім заслухали кожного, хто прийшов на зустріч.

За словами фармацевтів, практично у кожній аптеці існує система знижок. Так, аптека «Гастро» по визначенню є соціальною, і там ціни знижені максимально, за виключенням препаратів, на які нарахову-ється ПДВ. Зрівняти ціни в усіх аптеках неможливо, тому що у різних дистриб’юторів ціна різна, і вона постійно змінюється. Тим не менше, знижка для всіх категорій громадян складає 10-15%.

«Моя аптека» має список вітчизняних ліків, на які розповсюджуються знижки. Крім того, провізори ведуть роз’яснювальну роботу з клієнтами стосовно того, що препарати, виготовлені в Україні, є якісни-ми, і не поступаються закордонним аналогам.

Мережа аптек «Медакадемія» теж має перелік препаратів, на які передбачено знижку. Крім того, її представник повідомив, що в аптеці є кваліфікований лікар, який безкоштовно надає консультації. Також існує така послуга, як замовлення потрібного препарату за телефоном і його доставка за вказаною адресою. І найголовніше – незабаром у «Медакадемії» можна буде замовити ліки, які виготовлятимуть, як колись, на замовлення за рецептом з необхідних складових. Робитимуть це фармацевти у Дніпропетровську, а до Новомосковська доставлятимуть у спеціально обладнаному автомобілі.

Аптека «Медсервіс» підтримує всі пропозиції влади. Тут діють накопичувальна дисконтна програма, акції до таких свят, як День Перемоги, День міста і т.ін.

«Санта-Фарм» – одна з наймолодших аптек, що працює у місті, і вони лише завойовують ринок, але, за словами її представника, готові подумати над пропозицією секретаря міськради. Саме до них зверну-вся Б. Мазур із побажанням відкривати філії аптек на Перевалі, Кулебівці, у районі залізничного вокзалу, пообіцявши підтримку з боку влади.

– Нехай пенсіонери скажуть за нас, як ми їх обслуговуємо, – розпочала своє знайомство з присутніми А. СтародубцеваПП «Ліки». Алла Олексіївна зазначила, що вони не формують ціни, а лише роблять мі-німальну націнку. Разом з тим вони проводять багато акцій, про які знають і виробники, і дистриб’ютори, і лікарі, котрі призначають ліки пацієнтам. Така система дозволяє економити пацієнтам чималі кошти. Так, під час акцій препарат «Церетит» для хворих на астму, який коштує 300 гривень, можна придбати за 140 гривень, а 10 ампул «Мілдронату» – за 169 гривень.

Борис Васильович запропонував присутнім обрати А. Стародубцеву головою ради керівників аптек м. Новомосковська, а всім представникам аптек порадив робити соціальну рекламу, в якій повідомляти жителів міста про знижки, бо, як з’ясувалося, знижки в аптеках є, але про них люди не знають. Його підтримали О. Воскобойник та К. Мороз.

До них приєдналася А. Косова і висловила побажання аптекарям висвітлювати свою роботу, щоб люди відчували увагу і турботу про себе і з боку влади, і з боку бізнесу.

– Влада і бізнес мають працювати разом, знаходити консенсус, адже від поступок аптекарів залежить, скільки проживуть інваліди, ветерани, пенсіонери, – сказав наостанок Б. Мазур, пообіцявши зустрічатися ча-стіше, щоб разом контролювати ситуацію і впливати на неї. Адже тільки у співпраці можна досягти бажаного результату.

Можливо, Вам буде цікаво

By