НА ПЕРЕШКОДІ РЕКРУТСЬКОМУ ВІДБОРУ У ВТРАЧЕНЕ ПОКОЛІННЯ

30 жовтня працівники сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків відзначають своє професійне свято. Як ми згадували раніше, перші кроки по встановленню контролю над незаконним обігом наркотиків відбулися на початку XX століття у Китаї, задовго до того, як в нашому суспільстві заговорили вголос про проблему наркоманії.

У 1909 році 13 країн зібралися в Шанхаї на першій міжнародній конференції по наркотичним засобам, на якій було прийнято дев’ять резолюцій. Друга конференція була скликана з метою включення цих резолюцій до Міжнародної конвенції, за результатами чого у 1912 році в Гаазі був підписаний перший багатосторонній договір щодо контролю за наркотиками.

У 1991 році Україна однією із перших серед країн колишнього СРСР прийняла закон щодо незаконного обігу наркотиків, а 30 жовтня 1993 року було створено Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, яке в 2003 році реорганізовано в Департамент БНОН МВС України.

В Новомосковському міському відділі міліції основні завдання Департаменту БНОН виконує сектор боротьби з незаконним обігом наркотиків, який складається з п’яти оперативників під керівництвом капітана міліції Куліка Романа Вікторовича. Звичайні юнаки із неспокійною вдачею, наполегливістю та особливим чуттям перешкоджають розповсюдженню дурману, який калічить долі та одбирає життя.

Протягом 9 місяців цього року цим невеликим підрозділом у взаємодії з іншими службами було виявлено 305 фактів незаконного обігу наркотиків, за якими порушено 171 кримінальна справа. Викрито 42 факти збуту наркотичних засобів, по яким «проходило» 14 осіб, з яких 13 – заарештовані, 1 особа – померла. Порушено 7 кримінальних справ стосовно утримувачів осередків з нелегального виготовлення та збуту наркотичних засобів. 4 кримінальні справи порушені за фактами втягнення в наркоманію інших осіб. Викрито 8 фактів незаконного посіву та вирощування конопель та снотворного маку. 109 кримінальних справ порушено за фактами незаконного зберігання наркотичних та психотропних речовин. Із незаконного обігу вилучено понад 70 кг наркотичних засобів, прекурсорів та психотропів. Було накладено арештів на майно наркозбувальників на суму понад 400 000 гривень. Складено 77 адміністративних протоколів за ст.44 КУпАП (незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах), ст.106-1 КУпАП (невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів маку чи конопель) та ст.106-2 КУпАП (незаконні посів та вирощування маку чи конопель в невеликих розмірах).

Вітаючи зі святом своїх БНОНівців, бажаємо їм натхнення та невичерпної наснаги в почесній правоохоронній діяльності, сили та людської вдячності.

Можливо, Вам буде цікаво

By