Вибір зроблено, час працювати

Не виправдалися пророцтва колишнього голови м. Новомосковська, і той, кому він передрікав спливти з самарською водою – Мороз Сергій Анатолійович – після виборів зайняв кабінет мера міста.

Минулої п’ятниці відбулася перша сесія шостого скликання, на якій головою Новомосковської виборчої комісії П. Селіховим було оголошено про обрання міського голови та нового депутатського корпусу Новомосковської міської ради.

Новообраний мер склав присягу, і, отримавши посвідчення, зайняв своє місце у президії.

Від імені депутатів нової каденції присягу зачитав Іван Максимович Білий, і кожен народний обранець отримав посвідчення депутата міськради, а в подарунок від міського голови – символічну книгу великого українського письменника, світоча нації – Олеся Гончара «Собор».

Настоятель Свято-Троїцького храму УПЦ КП о. Микола (Капралик) благословив міського голову та депутатів на роботу на благо громади міста, порівнявши обранців з посадженим деревом, яке має приносити плоди. І міський голова, і депутати мають пам’ятати, що їх завдання – плідно працювати. А плоди тієї праці мають побачити всі новомосковці. Благочинний також закликав міського голову бути відкритим до людей і перейматися їх проблемами.

Багатолюдно було у сесійній залі цього дня. Депутати попереднього скликання прийшли привітати новий депутатський корпус, приїхали гості: депутат Верховної Ради Микола Солошенко, обласної ради – Вікторія Шилова, голова райдержадміністрації Олег Миронов, почесні жителі міста, квартальні комітетів, керівники установ та організацій міста.

Всі були в очікуванні: чи будуть перестанови у керівному складі міста, хто займе посади перших заступників. Тому з нетерпінням чекали, коли міський голова назве претендентів на високі посади державних службовців.

Вибір зроблено, час працюватиДовго зберігалася інтрига з призначенням секретаря міської ради. Кандидатура Бориса Васильовича Мазура для когось стала повною несподіванкою, а хтось вважав її закономірною. Таємне голосування показало практично стовідсоткову підтримку Бориса Васильовича, який найближчі п’ять років секретарюватиме у міській раді.

Не викликала заперечень і друга кандидатура – Криші Віталія Володимировича – першого заступника Новомосковського міського голови з питань народно-господарського комплексу міста, за якого новообрані депутати також проголосували одностайно. Так само дружно підтримали Тетяну Дмитрівну Дакову, кандидата на посаду заступника міського голови – начальника фінансового управління. Коли дійшла черга до затвердження Олександра Миколайовича Воскобойника – кандидата на посаду заступника міського голови з питань економіки, розвитку ринкових реформ та підприємництва, деякі депутати зажадали заслухати претендентів на посади заступників, не бажаючи бути, як дехто висловився, звичайними статистами.

Довелося Олександру Миколайовичу розповісти свою біографію та пообіцяти, що працюватиме на благо Новомосковська.

Виникли запитання у депутатів і під час затвердження заступника міського голови з питань соціального захисту населення і розвитку соціально-культурної сфери. На цю посаду було висунуто Ірину Сергіївну Калюжну, і їй довелося відповісти на запитання із зали, які стосувалися її попередньої роботи і т. ін. Більшістю голосів її було підтримано.

Без обговорень було затверджено на посаду керуючого справами – заступника міського голови Любов Григорівну Прокоф’єву.

Врешті всі заступники були затверджені, і кожен з них коротко ознайомив присутніх зі своєю біографією. Всі вони пообіцяли працювати на благо людей і рідного міста.

Списком було затверджено утворення 8-и постійних депутатських комісій Новомосковської міської ради.

У цей день було затверджено склад виконавчого комітету Новомосковської міської ради, до якого увійшли:

Прокоф’єва Любов Григорівна, Мазур Борис Васильович, Криша Віталій Володимирович, Калюжна Ірина Сергіївна, Гавриленко Микола Іванович, Миронов Олег Анатолійович, Шилова Вікторія Віталіївна, Іванов Олександр Олексійович, Резніченко Людмила Василівна, Іванова Олена Іванівна.

Міському голові Морозу Сергію Анатолійовичу було присвоєно 7-й ранг державного службовця 3-ї категорії посад.

Ось і все: посади розподілено, завдання відомі – виконувати ті обіцянки, які давали новомосковцям перед виборами. Час працювати.

Наступну сесію оголошено скликати 29 листопада.

Пропонуємо читачам перші бліц-інтерв’ю від посадовців Новомосковської міської ради.

Вибір зроблено, час працюватиС. Мороз:

– Головне завдання на сьогодні – спільно працювати на благо нашого міста. Незважаючи на різні кольори прапорів, треба об’єднатися всім депутатам, щоб конструктивно трудитися. Є розуміння представників всіх політичних сил, які прийшли у міську раду, що дає підстави сподіватися позитивних результатів.

Вибір зроблено, час працюватиБорис Мазур:

– Хочу щиро подякувати і городянам, і депутатам за довіру та обрання. І Президент В. Янукович, і губернатор області О. Вілкул ставлять перед нами серйозні завдання: зробити маленькі міста України красивими і процвітаючими. Тож треба засукувати рукави і працювати. Ми маємо доказати, що можемо змінити життя у Новомосковську. Треба працювати на благо міста, в ім’я міста. Окреме спасибі хочу сказати дисциплінованим і сумлінним працівникам Новомосковського трубного заводу і пообіцяти: ми не підведемо!

Вибір зроблено, час працюватиВ. Криша:

– Я усвідомлюю ту відповідальність, яка покладена на мене у зв’язку з обранням на цю посаду. Об’єм робіт дуже великий, але у мене є досвід і бажання працювати. Тому все робитиму для того, щоб покращилась ситуація у житлово-комунальному господарстві Новомосковська. Потрібен час, щоб оцінити зроблене. Я буду відкритим для спілкування з пресою, тож городяни знатимуть, що робиться у підконтрольному мені господарстві.

Вибір зроблено, час працюватиІ. Калюжна:

– Ввірений мені напрямок роботи є надзвичайно відповідальним і важливим. Ключові проблеми, які доведеться вирішувати, – це охорона здоров’я, освіта, турбота про найменш забезпечені верстви населення: ветеранів, інвалідів. Не менш важливим є турбота про дітей і молодь… Завдання зрозумілі. Я налаштована працювати чесно, добросовісно, на благо громади м. Новомосковська.

Можливо, Вам буде цікаво

By