Політика подвійних стандартів?

Після зміни влади у місті у нас, журналістів незалежних ЗМІ, нарешті, з’явилася надія, що тепер ми матимемо вільний доступ до всіх джерел інформації. Не далі як у минулому числі газети ми повідомляли про круглий стіл, який відбувся у міській раді, про «наведення мостів» між засобами масової інформації та владою.

Здавалося, що розмова вийшла відвертою і щирою, і обидві сторони домовилися: влада – мати об’єктивну інформацію у місцевих ЗМІ, а редактори газет та каналів телебачення – правдиво її висвітлювати. На цій зустрічі панувала атмосфера доброзичливості та взаєморозуміння, і не залишалося сумнівів, що щось може затьмарити чи зіпсувати ці стосунки.

Але буквально через день довелося засумніватися у щирості можновладців. Знімальна група АТН та журналісти газети «ВП» прийшли на засідання міськвиконкому, щоб висвітлити його роботу.

Та коли до зали зайшов міський голова С. Мороз, одразу звернувся до прес-служби із запитанням, чи є у журналістів акредитація.

Як повідомила голова прес-служби Т. Кармалицька, « … є лише на дві наші газети та місцеве радіо». Отакої! Нам, «чужим», у залі місця не знайшлося. Шоковані таким поворотом подій, журналісти покинули залу засідань.

Ось так швидко міський голова зруйнував мости, навіть не побудувавши їх. Що керувало міським головою: бажання продемонструвати владу, чи спрацювала політика подвійних стандартів?

Можливо, Вам буде цікаво

By