Свято весни та краси

У калейдоскопі шкільних традиційних свят найулюбленішим для вчителів і дітей є 8 Березня. Школа гуде, наче вулик, всі учні з захопленням виготовляють привітальні листівки, розфарбовують стіннівки, повторюють вірші і таночки,– і все це для того, аби порадувати своїх мам, бабусь і сестричок. В цьому році навчально-виховний комплекс № 5 вирішив поєднати традиційний святковий концерт, присвячений найкращій половині людства, з конкурсом «Міс Весна».

Розпочав святкове дійство перший клас, дзвінкими голосами вітали вони своїх матусь, співали для них так щиро, що розчулені мами не стримували сліз. А в цей час за дверима святкової зали тремтіли від хвилювання вісім дівчат-конкурсанток, на яких чекало дев’ять нелегких випробувань. Аж ось, нарешті, й перший вихід: лунає музика, дівчата, наче справжні моделі, дефілюють по залу, а глядачі шалено аплодують. Хіба можна впізнати в цих красунях школярок, які щодня старанно відповідають біля дошки чи намагаються здолати математичні премудрості? У першому конкурсі «Я найкраща» дівчата розповіли про себе в оригінальній, незвичній формі, кожна змогла довести членам журі (В. Кисельов, В. Бонтя, О. Кулініч, М. Гуртовий, О. Педаш), що на них чекає важкий вибір, бо всі конкурсантки добре підготувалися (завдяки підтримці класних керівників, А. Мірошниченко, В. Зайцевої, І. Педенко, педагога-організатора Т. Пахомової, музичного керівника В. Дубової та батьків). Одним із найяскравіших моментів свята був вихід дівчат у сукнях «Авангард», які вони виготовляли з неприродних матеріалів, таких, як поліетиленові пакети, штучні квіти, папір і, навіть, монети. Гості, захопивши подих, спостерігали за яскравим шоу, всі сукні були неперевершені, конкурсантки, відчувши підтримку залу, забули про невпевненість у собі і хвилювання і зуміли на 5 хвилин перенести всіх присутніх на «тиждень високої моди». У наступних конкурсах дівчата доводили, що вони і кмітливі, і розумні, і мають дизайнерські здібності, а ще й неперевершену фантазію. Кожна учасниця по-новому розкрилась для своїх товаришів і батьків, продемонструвавши номер художньої самодіяльності у конкурсі «Мій талант».

Справжня Міс Весна не може бути лише красивою і талановитою, вона повинна бути ще й доброю господинею. У конкурсі «Найкращий кулінар» дівчата готували святкові бутерброди, їх фантазії можна було лише позаздрити, серед готових страв були і курчата, і моделі кораблів, і озеро з човнами й очеретом, і, навіть, море з червоної ікри. Журі з задоволенням оцінили не лише зовнішній вигляд страв, але й смак. Романтичним і щемким було випробування, коли хлопці-однокласники дарували конкурсанткам компліменти, родзинкою конкурсу став комплімент К. Клеймьонова, який мрійливо дивлячись на Я. Кобиляцьку, промовив, що вона «смачна».

Кожна дівчина змогла вибороти собі нагороду: Яна Кобиляцька стала «Міс Глядацьких симпатій» і перемогла у номінації «Найуважніша», Ганна Отліванова – «Найкращий кулінар», Альона Ви-ставна – «Найкращий дизайнер», Тетяна Васильєва – «Міс Авангард», Аліна Дмитрук «Міс Фантазія», Альона Кривошея – «Найрозумніша», Анна Бровко – «Міс Талант», а переможни-цею конкурсу «Міс Весна» стала Анастасія Дмитрук. Апогеєм свята стало нагородження учасниць стрічками і грамотами. З хвилюванням одягав корону на голову маленькій Міс Весні депутат В. І. Кисельов, його щирі слова не залишили байдужими жодну людину, присутню в залі, потім він вручив усім учасницям солодкі призи. І ось, останній спалах фотоапарату – свято закінчилось.

Весь педагогічний, учнівський і батьківський колективи дякують депутату мікрорайону Перевал Володимиру Кисельову, його помічникам Віктору Бонті та Олегу Кардашову за активну під-тримку у проведенні свята, а також небайдуже ставлення до школи та дітей, і сподівається на подальшу співпрацю.

Можливо, Вам буде цікаво

By