Бути оперативником — це мистецтво

Без карного розшуку немає міліції. Недарма ж його оперативних працівників називають міліцейською гвардією. Тому у цей підрозділ добирають, можна сказати, людей особливих: не тільки хоробрих та дужих, а й кмітливих, здатних перехитрити будь-якого злочинця. Є, звичайно, й оспівана в кіно романтика, але передусім — аналіз та пошук.

15 квітня усі працівники карного розшуку України відзначають своє професійне свято. 92 роки тому, у далекому 1919 році, 15 квітня Раднарком УРСР прийняв Декрет «Про організацію судово-карного розшуку». Цей день і став відправною точкою у сучасній історії служби.

Нині карний розшук відіграє важливу роль у розкритті злочинів, пошуку кримінальників та зниклих безвісти. Лише за три місяці поточного року операми новомосковської міліції було розшукано 27 злочинців, 13 зниклих безвісти, встановлено особи 7 загиблих.

Де добре працює карний розшук, там зростає авторитет усіх правоохоронців. Сьогодні в цій службі Новомосковського міського відділу міліції під керівництвом виконуючого обов’язки начальника кримінальної міліції майора міліції Андрія Анатолійовича Клименка та виконуючого обов’язки начальника карного розшуку майора міліції Вадима Михайловича Самодіна працює 22 розшуковці. Є серед них працівники з великим досвідом і оперативним стажем, а є і зовсім молоді, але добре підготовлені, стійкі, рішучі й віддані справі. Про те, як працюють новомосковські розшуковці, кажуть результати роботи цього підрозділу. Протягом 2011 року, тобто практично за три місяці, сектором кримінального розшуку було розкрито:

— 2 умисних вбивства з 2-х скоєних;

— 2 тяжких тілесних ушкодження, що спричинили смерть, з 2-х скоєних;

— 4 тяжких тілесних ушкодження з 4-х скоєних;

— 2 розбої з 3-х скоєних;

— 10 пограбувань, 75 крадіжок, 4 випадки шахрайства;

— 37 злочинів минулих років;

— виявлено 8 фактів незаконного збереження зброї;

— виявлено 10 фактів незаконного обігу наркотиків тощо.

Отже наведені цифри красномовно свідчать про великі можливості карного розшуку міста. Деколи їм буває важко, але вони все одно роблять посильний внесок у забезпечення правопорядку в нашому місті й районі та, незважаючи на труднощі, докладають всіх зусиль, щоб не втратити довіру громадян.

Вітаючи зі святом своїх розшуковців, бажаємо їм натхнення та невичерпної наснаги в почесній правоохоронній діяльності, сили та людської вдячності, достатку та злагоди в родинах, духовного піднесення на довгі роки та успіхів у роботі.

Особливі слова подяки — ветеранам служби, здобутками яких ми пишаємося, які завжди були і залишаються зразком професіоналізму і самовідданого служіння ідеалам правди і справедливості.

Можливо, Вам буде цікаво

By