Жнива розпочалися

На Дніпропетровщині розпочато повномасштабне збирання ранніх зернових культур. Воно розпочалось з Апостолівського, Криворізького, Нікопольського, Петропавлівського, Покровського та Томаківського районів. Сьогодні губернатор області Дмитро Колєсніков особисто дав старт до початку збирання врожаю Магдалинівського району.

Керівник регіону у рамках робочого візиту до Магдалинівського району провів огляд полів ранніх зернових культур та зернозбиральної техніки і картоплеперероблюваного заводу та овочесховища.

«Одним із пріоритетів 2013 року, визначених нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, є розвиток агропромислового комплексу. І Магдалинівка у цьому питанні має свої позитивні здобутки. Район демонструє сталу динаміку розвитку галузі АПК. Так, у 2013 році виробництво валової продукції сільського господарства сільгосппідприємствами зросло майже на 2,3%», – підкреслив Дмитро Колєсніков.

Всього в регіоні ранніх зернових до збирання підлягає 843, 49 га. У тому числі 610 300 га озимих культур, з них: озимої пшениці 531 300 га. Ярих культур підлягає до збирання 228 431 га, з них ярового ячменю – 212,7 тис. га, гороху – 7 503 га.

Найбільші площі збирання в господарствах Солонянського 76,5 тис. га, Синельниківського – 76,0 тис. га та Магдалинівського – 74,1 тис. га районів.

Питома вага зернових культур у структурі посівної площі по області складає 62%.

Найбільшу площу зернових культур сіють у Межівському – 69%, Петропавлівському, Юріївському – 68%, П’ятихатському – 67% районах.

Наразі вже зібрано 98,7 тонн ранніх зернових. Зібраний урожай лише з обкосів полів вже показав – цьогорічна урожайність становить 28,7 ц/га, що вдвічі більше, ніж у минулому році. У 2012 році урожайність становила 10,9 ц/га. Тому цього року передбачається зібрати урожай ранніх зернових близько 1,9 млн. тонн, що повністю дозволить забезпечити продовольчу безпеку регіону.

Можливо, Вам буде цікаво

By