Підсумки зимових «Канікул»

З метою забезпечення соціального й правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів ними і стосовно них, профілактики бездоглядності та інших негативних явищ у період з 30 грудня 2013 року по 12 січня 2014 року працівниками Новомосковського міського відділу міліції було проведено загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Канікули».

Працівники кримінальної міліції у справах дітей перевірили дії 26 неповнолітніх, які перебувають на обліку. З метою профілактики розповсюдження негативних явищ у підлітковому середовищі, а саме – пияцтва та тютюнопаління, працівники КМСД відпрацювали 10 торговельних закладів, у результаті цих заходів було виявлено 2 порушення правил торгівлі пивом та тютюновими виробами особам, які не досягли 18 років. В той же час відповісти за адміністративні правопорушення прийдеться і чотирьом неповнолітнім особам. Вони понесуть відповідальність за паління у заборонених місцях.

Восьмеро дорослих осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виховання своїх неповнолітніх дітей згідно зі ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Троє понесуть відповідальність за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП). Четверо притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.195-6 КУпАП за порушення порядку торгівлі піротехнічними засобами.

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей звертаються до батьків та осіб, які їх замінюють, і наголошують, що і на канікулах, і під час навчання багато дітей тривалий час залишаються без нагляду дорослих, тому варто навчити їх елементарним правилам безпеки.

А робота з дітьми триває – і з метою просвітництва молоді навчальні заклади продовжують відвідувати люди в погонах, які роз’яснюють статті Кримінального кодексу, відповідають на відверті і, часом, несподівані запитання. Головне – щоб ці розмови уберегли якомога більше дітей від протиправних вчинків, які здатні зламати будь-чию долю.

Т. Харченко, начальник СКМСД, Новомосковського МВ ГУМВС

Можливо, Вам буде цікаво

By