Представники ЗМІ звернулися за захистом своїх прав

27 січня 2014 року у Дніпропетровську відбулася зустріч голови правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України Олексія Ковальчука та керівників провідних засобів масової інформації регіону з начальником ГУ МВС України у Дніпропетровській області Віктором Бабенком.

Основним питанням обговорення була ситуація, що склалася під час масових зібрань поблизу будівлі обласної державної адміністрації 26 січня 2014р., зокрема факти нападів на журналістів, які виконували свої професійні обов’язки.

В ході зустрічі було акцентовано увагу на питаннях безпеки представників медіа під час висвітлення масових акцій та виконання правоохоронцями своїх службових обов’язків щодо захисту професійних прав журналістів.

Олексій Ковальчук звернувся до начальника обласного УМВС з проханням тримати на особистому контролі ситуацію та оперативно реагувати на факти тиску та переслідування представників ЗМІ.

– За весь час роботи дніпропетровських журналістів факти утиску та побиття не були характерними для нашого регіону. Тому зафіксовані випадки викликають обурення і стурбованість. Впевнений, що ситуація, яка мала місце 26 січня, отримає належну правову оцінку і винні будуть покарані.

Довідково:

Під час масових заворушень у Дніпропетровську постраждало 7 працівників ЗМІ: журналіст «34-го каналу» Наталя Свєтлова (побита дерев’яними палицями), оператори Сергій Кочет (поранення у спину з травматичної зброї) і Данило Петеримов (травма руки), відеооператор телеканалу ICTV Денис Синегін (травма голови, пошкоджено камеру), кореспондент газети «ВЕСТИ» Ярослав Маркін (розбито ноутбук та викрадено модем), власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» та радіо «Ера» Наталя Біловицька (невідомі вилучили фотоапарат і флешку, пошкоджено особисті речі), оператор 11-каналу Сергій Гончар (вщент розбито відеокамеру).

Прес-служба ДОО НСЖУ

Можливо, Вам буде цікаво

By