Нам 440 років! 17 вересня 2016 року – День міста Новомосковська! Святкуємо День міста разом у національних козацьких традиціях!

У 2016 році відзначається кругла дата – 440-річчя міста. Влада міста ухвалила рішення зробити нинішнє свято тематичним: «Новомосковськ – УКРАЇНСЬКЕ МІСТО З КОЗАЦЬКИМ КОРІННЯМ»

15 вересня

  • Підбиття підсумків конкурсу краєзнавців ім. А. Джусова та презентація книги «Літопис собору». Ця книга – унікальне культурно-історичне видання, присвячене пам’ятнику козацького зодчества (українське бароко XVIII століття) – ново московському Свято-Троїцькому собору, який по праву є символом Новомосковська. У книзі вперше будуть опубліковані унікальні історичні фотографії собору. Книга – прекрасний подарунок і городянам, і туристам гостям міста. (15 вересня, Центральна бібліотека, початок о 14:00)
  • Передсвятковий ярмарок сільськогосподарських товарів за цінами виробника «Новомосковськ хлібосольний». Святковий подарунок городянам від підприємств Новомосковська, селян Новомосковського, Магдалинівського та Юр’ївського районів. (15-16 вересня, площа Героїв, з 16:00 до 19:00)

16 вересня

  • Передсвятковий ярмарок сільськогосподарських товарів за цінами виробника «Новомосковськ хлібосольний». Святковий подарунок городянам від підприємств Новомосковська, селян Новомосковського, Магдалинівського та Юр’ївського районів. (15-16 вересня, площа Героїв, з 16:00 до 19:00)
  • Концерт творчих колективів та артистів, що є працівниками або ветеранами ПАТ ІНТЕРПАЙП НМТЗ, присвячений дню м. Новомосковськ. Святковий концерт для жителів ж/м Кулебівка. (центр ж/м Кулебівка біля меморіалу пам’яті загиблим у Другій світовій війні, 18:00)
  • Фінальний матч присвяченого Дню міста чемпіонату з міні-футболу. (16 вересня, спортмайданчик, вул. Горького, 2, початок о 18:00)
  • Відкриття унікального міського інформаційно-рекламного комплексу. Комплекс – подарунок місту і городянам від Благодійного фонду «Твій рідний край». За своїми технічними характеристиками й можливостями він не має аналогів в Україні. Комплекс стане новим знаковим об’єктом інфраструктури міста і буде виконувати корисні для городян функції. (16 вересня, вул. О. Сучкова, на площі біля пам’ятника «Літак», початок о 19:30)

17 вересня (субота)

  • Новомосковськ – місто патріотів. 09:00 – Відкриття меморіальної дошки пам’яті загиблому воїну АТО Гавриілу Зелінському. (Колегіум № 11, вул. Г. Зелінського, 5)
  • 10:00 Урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави.
  • З 09:30 Змагання з кросс-кантрі «ХС Мар’янівська Гора 2016», присвячені 440-й річниці м. Новомосковськ. Взяти участь у змаганнях зможе кожен охочий, хто вже є повнолітнім, має справний велосипед і захисний вело-шолом. (Реєстрація з 9:30 до 10:30. Старт «Любителі» – о 11:10. Старт «Дівчата», «Ветерани 40+» – о 12:30. Старт «Еліта» – о 13:40. Нагородження о 16:30).

Протягом всього дня 17 вересня буде проходити конкурс «Фото з Олею Поляковою». Умовою для участі є вишиванка, а для дівчат обов’язково ще й віночок, висота якого – не менше 20 см.

На площі Героїв буде працювати стіл реєстрації. Дівчина, вінок якої буде найвищим, отримає право сфотографуватися з улюбленою співачкою. Для інших учасників під час вечірнього концерту проводитиметься жеребкування, яке визначить ще двох щасливчиків, які теж отримають світлину разом з Олею Поляковою.

  • Урочисте відкриття свята, концерт творчих колективів міста «Новомосковськ музика моєї душі». (Початок об 11:00, головна сцена свята, площа Героїв)
  • «Містечко майстрів» фестиваль-ярмарок народних майстрів. Городяни можуть ознайомитися з роботою українських майстрів народної творчості, придбати тематичні пам’ятні сувеніри, взяти участь у майстер-класах. (з 11:00, площа Героїв)
  • Виставка-експозиція найкращих підприємств міста. (з 11:00, площа Героїв)
  • Виступ повітряних аеростатів. (з 11:00, площа Героїв)
  • Етнофест «Твій рідний край» (організатори – Фонд «Твій рідний край» та «Інтерпайп») Фестиваль української національної кухні: майстер-класи з приготування національних страв, кулінарне шоу, кулінарні конкурси, приготування кулешу у великому казані. Приготування найбільшого пирога за національним рецептом, яким можна безкоштовно пригоститися разом із чаєм із козацького самовару «Гармата». А також – кулінарні батли з приготування національних страв між командами із Запоріжжя та Дніпра. Фаєр-шоу. На етнофест запрошені гості з о. Хортиця (Запоріжжя) – буде почесна посвята в козаки, бойовий гопак, конкурси та багато іншого. (Початок о 13:00, площа Героїв)
  • Байкер-шоу «Сучасні українські козаки на залізних конях». Новомосковців зі святом привітають байкери з Дніпра: живе спілкування, знайомство із сучасною мототехнікою, байкерські байки та легенди. (Початок о 12:30, площа Героїв).

У парку культури та відпочинку ім. О. Сучкова на новомосковців чекають:

  • 11:30 – Фотовиставка «Новомосковськ крізь роки»
  • 11:30 – Фестиваль морозива.
  • 11:30 – 14:00 Сімейно-розважальна ігротека для дітей та їхніх батьків. Молоді сім’ї Новомосковська матимуть змогу командою взяти участь у різноманітних веселих конкурсах.
  • 14:00 – 16:00 Дитяча анімаційна розважальна програма. Для малечі працюватимуть аніматори у ростових ляльках. Передбачено ігрові заходи, аквагрим, артисти на ходулях. Буде проведено максі-шоу мильних бульбашок – можна буде пройти крізь коло з бульбашкою в повний зріст.
  • 16:00 – 19:00 – Ностальгічні танці з оркестром «Юність Самари». Запрошуємо людей старшого покоління згадати молодість, потанцювати під духовий оркестр, що гратиме мелодії 1950-1970-х років. За активну участь у танцювальній програмі передбачені призи та подарунки від благодійного фонду «Твій рідний край».

Фінал першого дня свята:

Вечірній концерт до дня міста та святковий концерт-вітання співачки Ольги Полякової. (головна сцена свята, початок о 19:30)

Спонсор концерту – Благодійний фонд «Твій рідний край».

По закінченню концерту – святковий феєрверк до 440-річчя міста Новомосковська.

18 вересня (неділя)

На площі Героїв:

  • Конкурс дитячого малюнку на асфальті (початок о 10:00)
  • Продовження фестивалю-ярмарку «Містечко майстрів». Творчий конкурс «Новомосковськ має талант» Найталановитіші юні голоси Новомосковська будуть дарувати глядачам свої виступи та привітання. (Набережна і територія парку ім. О. Сучкова, з 11:00).
  • Розважальна програма «Арт-пікнік» – свято для сімей і дружніх компаній. Вперше в Новомосковську – свято у форматі великих міст. Це сімейний вихід на природу, вулична їжа, різноманітна жива музика, спортивні конкурси та рухливі ігри. (Набережна і територія парку ім. О. Сучкова, з 12:00).

Міська влада звертається до городян із проханням: щоб підтримати тематику та емоційний колорит дня міста з козацьким корінням, приходьте на свято в одязі з елементами українського національного костюму!

Відділ з питань внутрішньої політики, інформації та прес-служби міськвиконкому

Можливо, Вам буде цікаво

By