Тут виростають справжні люди

Дев’яносторічний ювілей відзначила 22 грудня середня загальноосвітня школа №4 – одна з найстаріших шкіл нашого міста. Можна довго розповідати про події, які пережив цей навчальний заклад за час свого існування. Школа була заснована у нелегкому 1920 році, бачила війну, розруху, голод, і, незважаючи ні на що, як тоді, так і нині продовжує виконувати свою місію – давати знання молодому поколінню.

В актову залу, де відбувалися основні урочистості, з нагоди ювілею завітали почесні гості: представники влади, випускники колишніх років, самі іменинники – викладачі та учні. Усі – в гарному настрої, натхненні, сповнені розуміння важливості й урочистості моменту. Адже вітають альма-матер, що випустила у життя не одне покоління новомосковців!

Перед присутніми виступила випускниця 1954 року Л.Гончар. Вона розповіла про те, як нелегко було навчатися її одноліткам у голодні повоєнні часи, крізь що довелось пройти, щоб здобути знання і стати освіченими людьми. Багато з випускників тих років стали керівниками, обіймали відповідальні посади. Тому коли прийшов час обирати, в яку школу піде онук, усією родиною вирішили: «Піде у четверту, тут виросте Людиною». Наостанок Лідія Федорівна дала настанову школярам: «Учіться, будьте людьми, на яких інші рівнятимуться!»

Привітала усіх присутніх зі святом і директорка школи-іменинниці О. Таланова. – У житті кожної людини була своя школа, – сказала Олена Степанівна. – Я вдячна всім своїм колегам-вчителям, школярам, їх батькам, спонсорам, усім небайдужим до школи, до освіти, до дітей. Наші діти – найкращі, а школа – така молода, і попереду ще багато звершень!

До привітань долучились і присутні на святі міський голова С. Мороз, секретар міської ради Б. Мазур, актив Партії регіонів, від імені якого виступали депутат обласної ради В. Шилова та голова міського осередку ПР К. Пузирь. Всі вони побажали школі багатьох років процвітання, успіхів у вихованні наступних поколінь, щоденного натхнення у нелегкій і важливій вчительській праці, а також вручили подарунки.

Не оминули добрим словом і поіменно згадали в цей день всіх, хто залишив у школі №4 свою часточку душі, – вчителів-ветеранів, директорів. Освітянам, які і нині працюють на ниві знань, заступник міського голови з соціальних питань І. Калюжна та завідуюча міським відділом освіти Н. Падашуля вручили грамоти, подякували за плідну і невтомну працю.

Художні номери, підготовлені власними силами учнів і вчителів, а також творчими колективами міста, зробили свято теплим і зворушливим, таким, що надовго запам’ятається усім присутнім.

Можливо, Вам буде цікаво

By