Звітує головний слідчий міста

1 липня слідчі підрозділи органів внутрішніх справ святкували професійне свято – День слідства. До цієї дати начальником слідчого відділу Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області підполковником міліції Іваном Васильовичем Красюком було підготовлено та проведено прес-конференцію за участю представників засобів масової інформації міста, на якій було доведено про результати роботи цього підрозділу за 6 місяців поточного року.

Головний слідчий міста навів такі статистичні дані:

В першому півріччі 2011 року в провадженні слідчого відділення знаходилося 950 кримінальних справ, з яких 28 – про злочини, скоєні неповнолітніми або за їх участю.

Закінчено провадженням 390 кримінальних справ на 557 епізодів злочинної діяльності, серед яких 17 справ на 23 епізоди, скоєних неповнолітніми або за їх участю.

За звітний період за підозрою в скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів було затримано 109 осіб, 85 з яких були заарештовані за постановою Новомосковського міськрайонного суду.

Серед вчинених злочинів, за якими були порушені кримінальні справи:

5 умисних вбивств (розкрито);

10 тяжких тілесних ушкоджень (розкрито), 4 з яких заподіяли смерть;

1 зґвалтування (розкрито);

4 розбійних напади (2 розкрито);

27 грабежів (13 розкрито);

609 крадіжок (128 розкрито);

8 випадків хуліганства (4 розкрито);

110 випадків незаконного обігу наркотиків (розкрито), серед яких: 31 випадок збуту наркотичних речовин, 3 схиляння до вживання наркотичних засобів, 8 притонів;

за фактами дорожньо-транспортних пригод порушено 4 кримінальні справи.

За перше півріччя 2011 року було розкрито та розслідувано 92 злочини минулих років.

По злочинах, скоєних у першій половині 2011 року був спричинений збиток у сумі 1 002 449 гривень, з яких 737 573 гривень було відшкодовано в результаті проведених заходів з боку співробітників слідчого відділу. Крім того, за ухвалою слідчих Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області було накладено арешт на майно обвинувачених на суму 194 440 гривень, а в ході проведених обшуків по кримінальних справах було вилучено грошей і цінностей (для забезпечення відшкодування збитків) в сумі 22 700 гривень.

Також підполковник відповів і на питання журналістів:

– Іван Васильович, на сьогодні активно декларується боротьба із корупцією, в тому числі і в органах внутрішніх справ, тож які заходи з цього приводу впроваджуються у вашому відділку?

Питання актуальне, адже саме сьогодні вступив у дію Закон України «Про протидію корупції в Україні». Сьогодні ж з особовим складом слідчого відділу, і в цілому міського відділів міліції було проведено ознайомчу роботу із законом, проведені заняття в системі службової підготовки, щоб працівники знали вимоги закону та юридичні наслідки у випадку його порушення. У нашому відділі не допущено фактів порушення даного закону. До того ж, кожен робочий день починається з націлення особового складу на дотримання дисципліни законності під час виконання ними службових обов’язків та забезпечення прав і законних інтересів громадян.

– Чи існують якісь рейтингові показники серед районних слідчих органів по області?

Так, подібна статистика існує, і згідно неї, слідчий відділ Новомосковського МВ посідає третє місце за розкриваємістю серед 52 відділів в області.

Наприкінці зустрічі підполковник подякував присутнім журналістам за співпрацю і, скориставшись нагодою, привітав особовий склад очолюваного ним колективу слідчого відділу із професійним святом.

Можливо, Вам буде цікаво

By