Зроблю за п’ять років, як за десять

Інтерв'ю з кандидатом на посаду міського голови Дмитром Олександровичем Глущенком.

– Дмитре Олександровичу, скажіть, будь ласка, які досягнення вважаєте основними у своїй діяльності?

– Якщо ми говоримо про професійну діяльність, то це, безумовно, те, що давалося непросто. Для мене це – фітнес-центр, існування якого нам довелося відстоювати в судах. Ми вимушені були дійти до Верховного суду, щоб люди мали можливість оздоровлюватися в цивілізованих умовах.

Якщо говорити про особисте життя, то це, звичайно, моя родина, кохана жінка, прекрасні діти, хороші родичі, добрі знайомі, з якими вибудовані хороші стосунки.

– Виборча компанія у розпалі, що найбільше Вас порадувало і що засмутило?

– Засмутило те, що мої опоненти в боротьбі за владу використовують не просто брудні технології, а, на мій погляд, речі, несумісні з поняттям людяності. Один з випадків стався на зустрічі одного з кандидатів на житловому масиві Животилівка.

Під час дискусії з жителями агітатором кандидата була розказана зворушлива історія про те, як до нього звернувся знайомий, у якого була хвора дочка з пороком серця і була потрібна складна операція. Вони об'їхали багатьох підприємців міста, і допомогли всі, крім Глущенка.

Я був шокований, тому що дуже добре пам'ятаю цей випадок. Мені тоді зателефонувала директор ЗОСШ №17 з цього питання. Сума була велика, і тоді я вперше звернувся за підтримкою до своїх знайомих. І ми зібрали дівчинці необхідну суму. Операція пройшла успішно, я підтримував зв'язок з батьком, і не рекламував свою допомогу. Мені незрозуміло, невже влада варта того, щоб втратити людське обличчя?

Наступний епізод викликає у мене сміх: не знайшовши нічого в моїй біографії провокаційного, мої опоненти почали розпускати чутки про моє психічне здоров'я. На багато зустрічей за мною ходить один і той же суб'єкт і задає одне і те ж запитання з цього приводу.

Я можу відповісти тільки одне – зі здоров'ям у мене все гаразд, я не п'ю, не палю, займаюся спортом. Я є батьком трьох дітей, побудував мережу кабельного телебачення та доступу в Інтернет, відкрив навчальний центр, фітнес-центр, здобув другу вищу освіту у Міжнародній бізнес-школі і пройшов стажування за кордоном.

Приємно те, що на зустрічі зі мною приходить багато людей, а це значить, що люди хочуть змін і вони ще мають надію. І після зустрічей я чую багато хороших слів про свою роботу, люди довіряють мені і підтримують мою кандидатуру.

– На ваш погляд, чим Ви відрізняєтеся від інших кандидатів? Які ваші переваги перед ними?

– Я не хочу говорити про переваги, я можу сказати про свої досягнення. Перше – це те, що я нічого не обіцяю, а показую реальний результат, реальну роботу. Друге – я маю дієздатну, ефективну команду професіоналів і фахівців у різних галузях. Третє – це діалог, взаєморозуміння та підтримка з боку обласного керівництва. Це дуже важливо, тому що головні проблеми міста неможливо вирішити тільки на місцевому рівні, нам потрібна допомога.

– Багато хто ставить питання про ваше ставлення до різних релігійних організацій…

– Я поважаю право кожної людини на свободу віросповідання. Сам я православний, але до мене часто звертаються за допомогою люди різних конфесій, і всім я допомагаю однаково.

– Багато запитань від пенсіонерів – складно оформити субсидії, вони втомилися ходити і платити за послуги у різні установи.

– Мені відома ця проблема. У місті буде реалізовано проект «єдиного вікна», де люди зможуть оплатити всі послуги в одному місці без банківських комісійних. Ця система працює в Кривому Розі, і ми вже вивчили їхній досвід – не бачу проблеми для реалізації цієї ідеї і створення комфортних умов для людей похилого віку і не тільки.

– Ви звернулися до кандидатів на посаду міського голови з пропозицією об'єднати зусилля для відродження міста – хто з них відгукнувся на пропозицію?

– На жаль, ніхто, у нас як і раніше: на одного козака три отамани.

 

– Може вам варто було самому зробити перший крок?

– У мене вже був такий невдалий досвід – ще задовго до виборів я тричі пропонував Сергію Морозу об'єднати зусилля. І отримав від нього відповідь, що він нічого не вирішує, а вирішує його «вождь» – Гуртовий Ігор. А так як я вирішую все сам, то з «вождем» я вирішив не домовлятися.

– На минулих виборах було багато фальсифікацій – чи не повториться ця ситуація знову?

– Спроби, безумовно, будуть, але сьогодні ми маємо величезний досвід, команду, і здатні протистояти фальсифікаціям. Ситуація під контролем. Хочу попередити охочих ігнорувати закон – всі, хто спробує його переступити, будуть покарані. Я слів на вітер не кидаю і все доводжу до кінця.

– І наостанок, що б ви хотіли сказати нашим читачам?

– Перш за все, приказка «кожен народ заслуговує на своє керівництво» не відноситься до жителів нашого славного Новомосковська. Ми не заслуговуємо на таку владу, яка була останні 5 років. Ми її не вибирали, результати голосування були сфальсифіковані. Я не звинувачую зараз фальсифікаторів. Я беру на себе відповідальність за ті результати, тому що в силу своєї молодості і недосвідченості, зайвої самовпевненості, а також того, що я один протистояв корумпованій системі – не зміг відстояти ваш вибір. І це моя провина, мій борг перед новомосковцями.

Я хочу вибачитися перед усіма за те свавілля і розруху, які панують у нашому місті. І прошу дати мені можливість виправити ці помилки.

Я обіцяю, що не буду «вічним» мером. Моє завдання – відпрацювати 5 років за 10, – п'ять років наступних і п'ять втрачених. І залишити нам і нашим дітям процвітаюче і перспективне місто, яке подарували нам наші батьки і діди.

Інтерв’ю від 19 жовтня 2010 року

Можливо, Вам буде цікаво

By