Феєрія співу, музики, сміху

Не надто балувані новомосковці культурними подіями. Тому якщо випадає нагода, із задоволенням відвідують мистецькі заходи. Шкода, що клуб міськвиконкому вміщає небагато глядачів. Бо вистава за мотивами повісті М. Гоголя «Ніч перед Різдвом» режисера Олесі Калітієвської варта великого загалу глядацької аудиторії.

Молодіжному театру управління культури та туризму лише три роки, і у їх репертуарі всього три вистави. Але кожна з них – «Кадиш», «А зори здесь тихие», «Ніч перед Різдвом» – нікого не залишили байдужим. Остання особливо припала до душі глядачам: колоритна, музична, феєрична, вона викликала бурю емоцій у залі. А самодіяльні артисти, які на добровільних засадах займаються улюбленою справою, показали високий рівень артистизму.

Здавалось би, ми напам’ять знаємо кожну фразу невмирущої гоголівської повісті, але досконала гра захопила кожного, подарувавши відчуття різдвяного свята. Неперевершена Солоха (Антоніна Бєліченко), грайлива Оксана (Альбіна Жовненко), простий, але винахідливий хлопець Вакула (Максим Гуртовий), добрий Чорт (Богдан Муха), великодушна цариця (Алла Ралдугіна) заворожували своєю грою, співом, запальними танцями.

На одному подиху пройшов спектакль, і глядачі, ніби чекаючи ще чогось, не квапились розходитися, дякували артистам за хвилини радості й доброго гумору.

За долучення до прекрасного артистам подякувала депутат обласної ради Вікторія Шилова, голова МО ПР Костянтин Пузирь, а заступник міського голови з соціальних питань Ірина Калюжна наголосила на значущості культури для кожного з нас.

За словами режисера спектаклю Оксани Калітієвської, у театру покищо немає спонсора, а є лише підтримка управління культури міськвиконкому (нач-к – В. Шаликін) та з недавніх пір долучився відділ освіти (нач. Н. Падашуля). Але творчий колектив не впадає у відчай, а сподівається, що таки знайдуться небайдужі до культури люди і допоможуть їм.

Молодіжний театр закликає до своїх лав творчі особистості, які бажають долучитися до сценічного мистецтва.

Можливо, Вам буде цікаво

By