Порушено кримінальну справу за фактом підробки документів

Під час проведення документальних перевірок платників податків Новомосковською ОДПІ часто виявляються факти укладання посадовими особами підприємств правочинів, що суперечать інтересам держави та суспільства, які згідно із законом класифікуються як нікчемні.

Внаслідок проведення документальної перевірки одного суб’єкта господарювання фахівцями управління податкового контролю юридичних осіб було встановлено, що при значних обсягах реалізації товарів, у підприємства були відсутні необхідні умови для досягнення результатів фінансово-господарської діяльності: технічний персонал, основні та транспортні засоби, виробничі активи, складські приміщення. За юридичною адресою платник податків не знаходився. Згідно отриманих пояснень від директора підприємства, було з’ясовано, що фактично фінансово-господарську діяльність підприємства він не здійснював, щодо документообігу підприємства ніякого відношення не мав, будь-яких бухгалтерських чи податкових документів не підписував. Тобто був посадовою особою підприємства лише формально.

Контрагент вказаного суб’єкта господарювання перебував на обліку в іншій податковій інспекції Дніпропетровської області, за юридичною адресою платник податків також не знаходився.

За наслідками перевірки складено довідки про нікчемність правочинів між вищезгаданим суб’єктом господарювання та його контрагентами — покупцями. Всього усунуто розбіжностей на загальну суму 18 млн.грн., в тому числі: податковий кредит — 9 млн.грн. та податкові зобов’язання — 9 млн.грн.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України за фактом підробки документів.

За результатами проведення іншої документальної перевірки, проведеної в ході операції «Бюджет», підприємству донараховано податку на додану вартість та податку на прибуток на суму 7,5 млн.грн.

Співробітниками відділу податкової міліції Новомосковської ОДПІ по відношенню до посадової особи порушено кримінальну справу за ознаками ч.3 ст.212 ККУ. Триває досудове слідство.

Можливо, Вам буде цікаво

By