Вiд обiцянок до активних дiй

Нарешті влада починає слухати своїх виборців. Адже деякі конфлікти городян доводиться розв’язувати на самому високому, у масштабах міста, рівні. Тож дійшла черга й до мешканців будинку №15 по вулиці Радянській, яким вже набридло бути жертвами та заручниками комерційних війн.

Голова фракції Партії регіонів у міській раді Костянтин Пузирь ініціював зустріч, на якій також були присутні міській голова Сергій Мороз, секретар міськради Борис Мазур, го-лова земельної комісії Ігор Олійник, юрист міськвиконкому Ольга Бутенко та депутат-мажоритарщик міськради Костянтин Морозов. Представників же будинку прийшло 15 осіб.

Вони одразу ж заявили, що не хочуть бачити в себе під вікнами ані ломбарду Башоян, ані офісу Гребінченко. На що Костянтин Пузирь запропонував мешканцям написати спільну заяву, яка буде слугувати приводом для створення спеціальної депутатської комісії. Необхідно вислухати головного архітектора міста, забудовника та мешканців. Прогнозуючи подальші дії, Костянтин Пузирь повідомив мешканцям будин-ку, що разом із міським головою Сергієм Морозом та головним архітектором Іриною Майстренко вони проведуть зустріч з забудовником А. Башоян та спробують вирішити питання шляхом виділення іншої ділянки під будівництво ломбарду.

В залі було багато емоцій, адже це далеко не всі конфлікти мешканців з приватними підприємцями, орендаторами та власниками комерційних об’єктів у їхньому будинку. Є в них і такі сусіди, що умудрилися на-віть приватизувати колишній сміттєзбірник, який мешканці багато років випрошували у влади для влаштування колясочної, але підприємництво і тут чомусь має привілеї. Щоб не відкладати справу, К. Пузирь запропону-вав присутнім вийти до будинку, адже він розташований навпроти будівлі міської ради, та побачити все на власні очі, а заразом завітати до пані Гребінченко та дізнатися в неї — на яких підставах вона зробила перебудову та використовує житлову квартиру як комерційний об’єкт. Пропозицію підтримали усі, окрім мера. Обходячи разом із депутатами навколо будинку, мешканці скаржилися то на одних орендаторів, то на інших. Представ-ники влади уважно вислухали всі наведені аргументи, але за фактами буде розбиратися спеціально створена депутатська комісія, про що заявив журналістам К. Пузирь.

Як би там не було, але депутати мають вирішити питання так, щоб не порушити права жодної з сторін, а також допомогти мешканцям будинку знайти порозуміння із комерсантами.

Можливо, Вам буде цікаво

By