Від слів — до діла

Не кожного дня депутати зустрічаються з виборцями. Буває так, що своїх обранців люди бачать лише перед виборами, коли ті вкотре медовими вустами обіцяють, що коли прийдуть, то…

Минуло лише півроку після виборів, і до жителів Кулебівки (район ЗОШ №12) прибули депутати-мажоритарники: від обласної ради — Вікторія Шилова, міської — Леонід Матвієнко, Віталій Соловйов, Валентин Болкарьов, Інна Сирцова.

Вікторія Шилова запевнила присутніх, що хоч вона й не балотувалася по цьому округу, але однаково вболіває за район, який чомусь залишається поза увагою як колишньої, так і сьогоднішньої влади. Тому особисто сприяла виділенню коштів з обласного бюджету на дитячі майданчики, один з яких передбачається встановити у парку поблизу ЗОШ №12.

Випереджаючи запитання людей, депутат облради повідомила, що ініціювала виділення з державного бюджету коштів на ремонт доріг, а конкретно, вулиці Спаської.

На останній сесії депутатами було прийнято рішення відремонтувати вулицю Куйбишева, на яку вже виготовлено проектну документацію, але має надійти ще один транш — 1 млн. 40 тис. гривень, і вже з цієї суми буде проведено ямковий ремонт вулиць, в тому числі і вулиці Спаської. Хоча депутат пояснила, що доцільніше було б зробити капітальний ремонт однієї вулиці — і на десяток років забути про її ремонт. — Ямковий ремонт у нас роблять щороку, розпорошуючи кошти, через що і немає в місті якісних доріг, — сказала В. Шилова.

Слухаючи депутатів, люди все більше хвилювалися, все більше питань задавали присутнім, нарікаючи на неувагу до простого громадянина, який не може потрапити, як і колись, на прийом до міського голови, все більше втрачаючи віру у справедливість. Як з рогу достатку сипалися запитання.

Найбільше кулебівці нарікають на скупчення в їхньому мікрорайоні підприємств на зразок асфальтового та склопереробного заводів, міського сміттєзвалища… Дороги розбиті вщент, повітря зіпсоване — в таких умовах люди не живуть, а виживають.

Вчителі школи нарікають, що ніяк не дійде черга до капітального ремонту крівлі, передрікаючи їй долю ЗОШ №4. Частковий ремонт не рятує. Хоча перед новим навчальним роком традиційно роблять ремонт, щоб дітям було затишно, а в класах — чисто. — Який сенс витрачати кошти, коли у сезон дощів знову тектиме дах? — не можуть зрозуміти працівники навчального закладу.

Звичайно, всіх хвилює питання освітлення вулиць. І якщо депутат Л. Матвієнко частково освітив вулицю Волгоградську, то один на всьому масиві він освітлення зробити не в змозі.

Присутні на зібранні запропонували залучити до наведення порядку на вулицях Кулебівки всіх підприємців, які тут працюють. Прозвучала пропозиція щодо добровільної допомоги з боку В. Бабарики, в якого тут чи не найбільше торгівельних закладів, наприклад, до ремонту дороги, адже до магазинів декілька разів на день курсують важкі автівки з товаром. Як зазначила В. Шилова, вона намагалася підняти питання законності роботи торгових об’єктів цього приватного підприємства, але її пропозицію не було підтримано.

Потерпають кулебівці і від нестачі аптечних пунктів. На 20 тисяч проживаючих лише один аптечний кіоск. На звернення людей депутат облради пообіцяла посприяти розміщенню тут комунальної аптеки «Фармація», де більше ста найменувань ліків продаються за 20-відсотковою знижкою.

Довго не розходилися люди із зібрання, бо кожна проблема — то їхній біль, і, обираючи на чергових виборах свого депутата, вони досі сподіваються на порядність останніх та дотримання ними своїх обіцянок. Інакше нема сенсу голосувати. Якщо ж люди побачать реальні зрушення, то тим, хто виконає свої обіцяння, на наступних виборах не доведеться багато розповідати про свої плани. Люди проголосують не за тих, хто гарно говорить, а за тих, хто зуміє щось зробити для громади.

Можливо, Вам буде цікаво

By