Мрії здійснюються

Не можна не погодитися з Віктором Петровичем Шаликіним, начальником управління культури виконкому Новомосковської міської ради, що Новомосковськ — символічне, містичне і незвичайне місто. А інакше як пояснити те, що тут сконцентровано величезну кількість обдарованих, талановитих, неординарних особистостей, через що наше місто вже знають далеко за його межами.

І невипадково його обрано у числі 16-х міст, де телеканалом СТБ проводився конкурс-відбір талантів. Крім того, що управління культури має свій офіційний веб-сайт, з якого можна довідатися про культурне життя міста на Самарі, про Новомосковськ дізналася вся Україна ще й завдяки паркурівцям — команді DS Dynamics під керівництвом Петра Пантелєєва, які вийшли у фінал конкурсу «Україна має талант».

І ось минулих вихідних у Палаці культури Металургів відбулося творче дійство — відбір-конкурс у кількох жанрах: вокалі, хореографії, художньому читанні, оригінальному жанрі.

За словами Віктора Петровича, заявки поступили від 67 бажаючих різних вікових категорій, 66 з них продемонстрували свої таланти журі.

— Якби мені довелося оцінювати виступаючих, — ділиться враженнями начальник управління культури, я б розгубився серед розмаїття талантів, бо достойні бути кращими майже всі. У місті, де немає театру, консерваторії чи іншого культурного закладу, такий рівень просто вражає. За більш як чотири години конкурсу довелося у цьому вкотре впевнитися, — з гордістю констатує В. Шаликін.

Особливість нашого міста була відзначена і кастинг-менеджером проекту Ольгою Родіоновою, яка, об’їхавши вже 6 міст, відзначила особливість конкурсу у Новомосковську тим, що тут було цікаво всім: і журі, і глядачам, і самим учасникам. Зважаючи на це, вона ініціюватиме додаткове проведення конкурсу через два місяці, щоб всі бажаючі мали можливість продемонструвати свої незвичайні здібності у вищевказаних жанрах.

— Кожен виступаючий для нас найталановитіший, — каже Віктор Петрович, — але разом з тим, треба ставитися до подібного заходу, як до гри. Всі не можуть бути переможцями, адже призових місць було лише три. Переможець — це глядач.

Разом з тим, телеканал СТБ залишив надію всім учасникам кастингу. Відеозапис прослуховування буде переглядатися менеджерами телеканалу. Разом із ним до Києва поїхали анкети всіх конкурсантів. Тож, можливо, щаслива зірка чекає ще на когось із талановитих новомосковців.

І, нарешті, про переможців конкурсу.

Каналом СТБ передбачалося три призові місця. Переможець конкурсу, який посів перше місце, отримає 3 тисячі гривень, за друге місце канал влаштує учасникові вік-енд Києві з повним пансіоном та участю у зйомках програми «Україна має талант», а третє місце дає право взяти участь у згаданій програмі.

Перше місце посів учасник, який заповнив анкету під №1, актор молодіжного театру Тимур Гудим. Хлопець підкорив суддів біт-боксом, специфічним копіюванням звучання різних інструментів, одним із видів молодіжної субкультури.

Друге місце виборола Маргарита Терещенко із студії «Але-Ап» (кер. П. Пантелєєв).

Третє місце дісталося Анні Гаращенко (на фото), учасниці зразкового вокального колективу «Фантазія» під керівництвом Л. Ткаченко.

Подібний захід є значущим для обдарованих особистостей. Кожен, хто має надзвичайні здібності до творчості, може заявити про себе, продемонструвати свій талант, і повірити, що мрії здійснюються.

Можливо, Вам буде цікаво

By