Швидко, злагоджено, результативно

На IV позачергову сесію міської ради були винесені питання, які депутати не розглянули на минулій сесії через порушення регламенту, а разом з ними – питання про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет м. Новомосковська на 2011 рік», з якого заслухали в.о. начальника фінансового управління Ігоря Горішного.

Докладник повідомив, що зміни до бюджету зумовлені передачею будівлі колишнього дитсадка «Чебурашка», який був на балансі управління ЖКГ міста, на баланс управління освіти. Будівля потребує капітального ремонту, а управління ЖКГ не може фінансувати видатки на проведення зазначених робіт. Рішення було підтримано одноголосно.

З питання надання дозволу на складання проектів із землеустрою до депутатів звернувся начальник юридичного управління міської ради Олександр Мартинюк. Він повідомив, що за результатами перевірки, яку проводила міжрайонна прокуратура м. Новомосковська, було встановлено факт відсутності проектної документації на відведення земельних ділянок під заклади освіти, культури та охорони здоров’я. Тому сесія має прийняти рішення про надання дозволу на складання проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

З зазначеного питання висловився начальник управління ЖКГ міста Сергій Устименко, наголосивши на тому, що не лише заклади соціальної сфери не мають документів на будівлі, а й жоден житловий багатоквартирний будинок не має відповідної документації, тому проект треба затверджувати з доповненнями. Балансоутримувачі мають підготувати відповідні папери для подальшого виконання проектних робіт.

Депутат Леонід Матвієнко зауважив, що, на його думку, в першу чергу необхідно виготовити документацію на ті об’єкти, які потребують негайного ремонту, як, наприклад, СЗШ №2, №12. Сергій Мороз та Борис Мазур запевнили депутата, що так і буде, адже спочатку приймається загальне рішення, яке потім буде корегуватися окремо по кожному об’єкту.

Цього дня депутатам належало проголосувати за укладення договору оренди земельної ділянки з ПАТ ЕК «Дніпрообленерго» за адресою: вул. Північна,5. Перший заступник міського голови Олександр Козлов запросив до мікрофону директора підприємства, який повідомив, що загальні інвестиції енергопостачальної кампанії складуть близько 30 мільйонів гривень у цех з ремонту малих трансформаторів, який буде діяти за вказаною адресою. Крім того, місто отримає 70 робочих місць.

Аркадій Шипко зауважив, що були питання до інвестора з приводу екологічної складової цього виробництва, оскільки воно пов’язане з використанням спеціальних масел, які знаходяться у трансформаторах. Але надані інвестором документи нібито свідчать про те, що навколишньому середовищу нічого не загрожує. Тож депутатам залишалося лише проголосувати, і дане рішення було підтримано.

Вдруге виноситься на сесію питання про затвердження Ірини Марченко на посаду керуючого справами виконкому Новомосковської міської ради. Народні обранці не підтримали запропоновану міським головою кандидатуру.

Можливо, Вам буде цікаво

By