Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ймовірного підкупу виборців

51-річна місцева мешканка пропонувала громадянам проголосувати на виборах народних депутатів України на користь певного кандидата за грошову винагороду.

16 липня до поліції звернулась мешканка м. Новомосковськ. Жінка повідомила, що підозрювана запропонувала їй підзаробити, телефонуючи громадянам, які значилися у списках виборців декількох виборчих дільниць з проханням віддати свій голос за одного з двох кандидатів в народні депутати України за грошову винагороду.

За даним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму). Поліцейські вилучили у жінки списки виборців по двом виборчим дільницям та агітаційні матеріали. Триває досудове розслідування.

Санкція ст. 160 Кримінального кодексу України передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

За минулу добу до поліції Дніпропетровської області надійшло 21 повідомлення про ймовірне порушення, пов’язане з виборчим процесом. Всього з початку передвиборчої кампанії зареєстровано 343 звернення громадян, складено 66 адміністративних протоколів, відкрито 15 кримінальних проваджень.

Можливо, Вам буде цікаво

By