Порушник завдав майже 10 тис. грн збитків

Третього лютого 2020 року під час рейду Дніпропетровським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна використовуючи електровудку та чотири ліскових сітки. У такий варварський спосіб порушник добув 500 екз. карася та 16 екз. краснопірки, загальною вагою 70 кг.

Інцидент зафіксовано на р.Самара, поблизу м.Новомосковськ Дніпропетровської області. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 9 588 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення. Гумовий човен, електровудку, сітки та незаконно виловлені водні біоресурси вилучено до рішення суду.

«Застосування електроструму для здійснення лову риби є неприпустимим, адже це завдає масштабного руйнування всій екосистемі водойми. Внаслідок використання електроприладів гине не тільки риба, але і її кормова база, виникають «мертві зони» на водоймі», – відзначив начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області Василь Волков.

Можливо, Вам буде цікаво

By