Миколаївський розпис – найстародавнiший

Нещодавно відбувся щорічний IV відкритий дитячо-юнацький конкурс художників «Палітра», мета якого – духовне та естетичне виховання підростаючого покоління, популяризація українського мистецтва.

В місто майстрів на Самарі з’їхалися юні обдарування з Кривого Рогу, Перещепиного, Межевої, Нікополя. Таланти Новомосковщини представляли Школа естетичного виховання та Центр позашкільної роботи. Конкурс–виставка проводився в історико–краєзнавчому музеї імені Петра Калнишевського, де були представлені роботи переможців у різних номінаціях та вікових категоріях. Гран-прі конкурсу отримала творча особистість, учениця школи естетичного виховання Ірина Шкварнікова.

У день проведення конкурсу відбувся семінар, в рамках якого П.П. Журавель – завідувач художнього відділення школи естетичного виховання та координатор фестивалю, провів майстер-клас з Миколаївського розпису. Саме його відродження було метою семінару. Це найстародавніший український розпис. Він сам по собі є символічним, бо всі його елементи несуть велику кількість української національної символіки.

Отже, диплом I ступеню у номінації «Миколаївський розпис» отримала Анастасія Ткачова, вихованка гуртка «Петриківськиї розпис» (кер. А.О. Слепченко) Центру позашкільної роботи. Ми вітаємо Анастасію та Анну Олександрівну з перемогою. Такі творчі конкурси дають змогу по-новому поглянути на мистецтво, відкрити у собі нові таланти.

Источник: Дирекція ЦПР

Можливо, Вам буде цікаво

By