У колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України підозрюються троє мешканців Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Синельниківської окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну проросійськи налаштований мешканець м. Синельникове у забороненій соцмережі розміщував публікації, які містять заклики до підтримки рішень та дій агресора Російської Федерації.

Також житель Новомосковського району та мешканка м. Марганець поширювали антиукраїнський контент у соціальних мережах. Вони неодноразово розповсюджували відеоматеріали та публікації, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ, глорифікацію російських військових.

Під час обшуку за місцем мешкання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Можливо, Вам буде цікаво

By