Iнiцiативи губернатора в дiї

Останнім часом візити губернатора області Олександра Вілкула стали настільки частими до Новомосковська, що міська влада не встигає латати дірки на дорогах, як бувало колись, коли гості такого рівня відвідували козацьке місто. Робочі наради, які проводить очільник області чи не щомісяця, вже стали традиційними.

Ось і минулої середи міський голова Сергій Мороз звітував за зроблене перед гостем, який особисто контролює реконструкційні роботи на території Свято-Троїцького собору та присоборній площі. Була і ще одна нагода губернаторові приїхати до нашого міста, – цього дня було завершено першу чергу будівництва нового водопроводу у Новомоcковську.

Робочу нараду О. Вілкул розпочав з огляду присоборної площі, де роботи з її реконструкції добігають кінця, побував у приміщенні храму, де розпочато роботи, а потім провів робочу нараду (на фото зліва).

– Через місяць, у грудні 2012 року, присоборну площу Свято-Троїцького собору буде відкрито, – сказав Олександр Юрійович. Це дозволить відновити історичні межі унікального козацького собору. Вже завершені роботи з підведення комунікацій до приміщення святині, з укладання тротуарної плитки на алеях, реконструйовано огорожу навколо собору, облаштовано квітники. Ведуться роботи з встановлення мережі освітлення скверу. Наразі роботи з реконструкції виконані на 80%.

Iнiцiативи губернатора в дiїПродовжується реставрація Свято-Троїцького собору. На стадії завершення роботи зі зведення риштування навколо першої захватки, яка складається із трьох куполів. Над риштуванням встановлено гідроізоляційне покриття, що дозволить вести роботи з реставрації і взимку. Вже проведено роботи зі зняття дерев’яного оздоблення куполів собору. Це дозволило взяти проби деревини, які виявилися у кращому стані, ніж очікували реставратори. Перший етап нині практично завершується, а другий предбачає заміну вікон, реставрацію підлоги, відтворення іконостасу, а також заміну внутрішнього електроосвітлення та облаштування підсвітлення фасадів. У храмі також буде встановлено нову сучасну систему опалення та кондиціонування – теплові насоси, що створить необхідний мікроклімат у приміщенні для збереження конструкції пам’ятки, давніх розписів на її стінах та унікальних ікон.

Наступну робочу нараду О. Вілкул провів на масиві Самарь (на фото справа), де в результаті першої черги будівництва було прокладено новий водопровід.

Водопровід у м. Новомосковську довжиною майже 2,9 км від пров. Новомосковського до вул. Шевченка було побудовано у 1988 році. За майже 25 років експлуатації через зношеність водопровідних мереж мали місце втрати води, що призводило до постійних перебоїв у водопостачанні, особливо у літній період.

– Будівництво водопроводу у Новомосковську реалізується у рамках комплексної програми з підвищення якості водопостачання у регіоні «Питна вода Дніпропетровщини». Завдяки новому водопроводу у Новомосковську понад 30 тисяч жителів міста будуть забезпечені стабільним водопостачанням, – зазначив Олександр Юрійович. За його словами, це дасть змогу збільшити тиск та зменшити понаднормові витоки питної води.

– Роботи з будівництва ведуться за графіком, – доповів губернатору міський голова Сергій Мороз. Наразі укладено та змонтовано 1,1 км трубопроводу та облаштовано 6 колодязів. Другу чергу будівництва буде реалізовано у 2013 році.

Згідно з комплексною стратегією розвитку Дніпропетровської області до 2015 року заплановано провести модернізацію всіх водопровідних очисних споруд, а також встановити системи доочистки питної води в усіх дитсадках, школах і лікарнях області, що дозволить покращити якість питної води для споживачів області.

Можливо, Вам буде цікаво

By