Герої, вірні обов’язку

Пригадайте останні квітневі дні 1986-го… Сонце щедро зігрівало землю, а вона віддячувала лагідним теплом. Каштани вкрилися біло-рожевою піною… І раптом з Чорнобиля повіяло смертю.

Відтоді минуло понад чверть століття, але й досі в серцях багатьох наших співвітчизників залишається біль від пережитих втрат, і досі Чорнобильське лихо лякає невідворотністю трагічних наслідків, які могли б бути значно більшими, коли б не мужність і самопожертва ліквідаторів. Серед бійців, які перекрили шлях ядерному лиху, були і працівники Новомосковської міліції, яких вшановували 14 грудня.

22 колишніх міліціонери-ліквідатори наслідків трагедії на ЧАЕС вже перебувають на заслуженому відпочинку. Дехто з них із хвилюванням зустрівся цього дня з колегами. Їм є чим пишатися: вони чесно й сумлінно виконали службовий обов’язок. В цей день ми дякували присутнім ліквідаторам за бездоганну службу, за те, що у надзвичайно складних, незнаних доти умовах вони віддали своє здоров’я в ім’я порятунку людей, борючись із наслідками аварії. Схиляємо голови перед Вашою мужністю. Нехай у цей день серця усіх людей сповняться вдячністю Вам – героям Чорнобиля!

Шкода, що нині серед нас немає багатьох побратимів, які проявили героїзм і пожертвували собою. Ми безмежно вдячні їм за цей вчинок і наш святий обов’язок – пам’ятати про них!

Микола Гавриленко, начальник Новомосковського міського відділу міліції
Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього грудневого дня 1986 р. було завершено спорудження саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції. З кожним роком усе більше віддаляється від нас у часі Чорнобильська атомна катастрофа. Проте й час не в змозі стерти пам’ять родичів і товаришів про героїв, загиблих та померлих від підступного атома, спогади про пережите самих ліквідаторів. У Новомосковську 14 грудня біля пам’ятника жертвам Чорнобиля було проведено урочистий мітинг, в якому взяли участь ліквідатори аварії, представники влади та прості городяни, які прийшли віддати шану загиблим і подякувати живим учасникам тих подій. Перед мешканцями міста виступили міський голова Сергій Мороз, секретар міськради Борис Мазур та голова міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» Людмила Ісакова.

Вже другий рік поспіль на цьому заході виступають переможці фестивалю вокалістів брат і сестра Карен і Наріна Гіносян, які цього разу виконали пісню «Три поради». Цього дня маленькі таланти було відзначено почесною грамотою від міського голови, а від громадської організації «Союз-Чорнобиль» – грамотою та цінним подарунком.

Після вшанування пам’яті загиблим хвилиною мовчання відбулося покладання квітів.

Андрій Александрович

Можливо, Вам буде цікаво

By